Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:19:42 Ongeval Letsel Mondriaanlaan Wageningen Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
dinsdag 20 november 2018

DINSDAG 11|08

Wageninger opgepakt na slaan agent

Agenten gingen poolshoogte nemen na een melding van een vechtpartij op de Hoogstraat

WAGENINGEN - De politie heeft maandagmiddag in Wageningen een 39-jarige man uit die stad aangehouden wegens mishandeling van een agent. De man was kort daarvoor ook al betrokken bij een vechtpartij.

Agenten gingen rond 13.30 uur poolshoogte nemen na een melding van een vechtpartij tussen twee personen op de Hoogstraat. Van een vechtpartij was geen sprake meer, omstanders wezen op de 39-jarige man die er bij betrokken was geweest. De andere partij was kennelijk vertrokken. Toen de agenten de identiteit van de 39-jarige wilden vaststellen haalde deze uit het niets uit en sloeg een van de agenten. De man werd meteen aangehouden.

Geen geweld tegen agenten

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Locatie

Headlines