Logo 112Wageningen

Redactie overig 0 reactie(s) do 29 juni 2023, 19:51

Boze boeren blokkeren Rijnbrug in Rhenen met tractors en veroorzaken lange file

Laatst bijgewerkt: donderdag 20:08 uur
RHENEN – Demonstrerende boeren hebben vanmiddag tijdens de avondspits ongeveer een uur lang de Rijnbrug in Rhenen geblokkeerd.

Rond 18.30 uur gaf de politie opdracht aan de boeren om te vertrekken. Dat bevel werd opgevolgd. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er daarom geen boetes uitgedeeld, en zal dit ook achteraf niet gebeuren.

Vanaf ongeveer 17.30 uur versperden zo’n tien zware landbouwvoertuigen de weg. Daardoor kon er geen verkeer langs en ontstonden lange files beide kanten op. De ANWB meldde rond 18.00 uur een file van meer dan een uur voor verkeer vanaf Gelderland naar Utrecht en een extra wachttijd van zo’n 45 minuten voor automobilisten die de andere kant op wilden.

De Rijnbrug gaat bij Rhenen over de Nederrijn heen en is een belangrijke doorgangsweg voor verkeer dat van de provincie Utrecht naar Gelderland wil of vice versa.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.