Redactie — 1121 reactie(s) — zo 21 november 2021, 17:07

Gemeente Wageningen is officieel “Hartveilig”

WAGENINGEN – In mei 2019 is Stichting AED Wageningen ontstaan na een succesvolle buurt actie voor de van Eckstraat e.o. Het doel is om Wageningen “HARTVEILIG” te maken en te houden. Dit willen ze doen door op iedere 500 meter een AED te hebben hangen. Daarnaast streven ze naar voldoende burgerhulpverleners die kunnen helpen bij een reanimatie.

Hartaanval? Snel handelen redt levens
Hartfalen is één van de grootste oorzaken van vroegtijdig overlijden. Bij een hartaanval is het essentieel om binnen 6 minuten te starten met reanimeren. De overlevingskans is dan het grootst.

Een netwerk van getrainde vrijwilligers(burgerhulpverleners), een AED en de samenwerking met de 112-­‐centrale zorgen samen voor de noodzakelijke snelle response bij een hartaanval van een stadsgenoot.

Zaterdag 20 november 2021 is de AED van Huis van de wijk de Nude officieel geopend. Vanwege de huidige coronaregels is hier alleen de foto gemaakt. In een later stadium zullen wij dit officieel doen.

Daarmee is doel 1 behaald van stichting AED Wageningen namelijk dat de gemeente Wageningen officieel “Hartveilig” is.

Doel 2 is zorgen voor voldoende burgerhulpverleners. Hier gaan we komend jaar veel mee bezig en wij roepen dan ook iedereen op die een geldig BHV diploma heeft op het werk om te overwegen om burgerhulpverlener te worden en zo opgeroepen te kunnen worden wanneer er een reanimatiemelding is.

Mocht u interesse hebben om een reanimatietraining te volgen kijk dan op onze website voor meer informatie.

Deze AED is mede mogelijk gemaakt door Stichting Fiducia en Solidez.

Stichting Fiducia
Vanuit de studentenvereniging Sint Franciscus Xaverius willen wij graag wat terug doen voor de
inwoners van Wageningen. Sinds 2018 is er uit onze vereniging een goede doelen stichting, genaamd
Fiducia, voortgekomen. Via Fiducia proberen wij lokale doelen op ons eigen manier te steunen.
Toen na contact met de Stichting AED Wageningen bleek dat er nog niet genoeg AED ́s in Wageningen
aanwezig waren, leek het ons mooi bij te dragen aan dit goede doel.

We hebben gedurende een week acties georganiseerd zoals huiskamerconcerten, benefiet borrelplankjes en een loterij waarbij we geld ophaalden.

Naast deze acties hebben Marijn Deur en Dirk Wijnen, twee jongens van onze vereniging, aangeboden om 103 keer de Wageningse berg op te fietsen. Dit voor de 103 mensen die per dag sterven aan hart- en vaatziekten. Veel mensen vonden dit een indrukwekkend gebaar en wilden hiervoor graag geld doneren aan dit goede doel.
In totaal hebben we als vereniging ruim 3000 euro opgehaald voor stichting AED Wageningen.

Esther van der Zee: “Solidez vindt de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers erg belangrijk. De AED apparaten die in onze huizen van de wijk hingen, waren verouderd en aan vervanging toe. In samenwerking met de Stichting Fiducia en Stichting AED Wageningen hebben we dit nu mogelijk gemaakt. We zijn erg blij met de nieuwe apparaten. Deze zijn nu aan de buitenkant van onze panden aangebracht, zodat ze ook beschikbaar zijn voor de buurt wanneer de deur gesloten is. “

2 1 stem
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan van Dam
Jan van Dam (@guest_14)
Offline
16 dagen geleden

Dan wordt het stukje Wageningen weer vergeten dat aan de overkant van de rijn ligt.

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons