de Woningstichting
Redactie lokaal 0 reactie(s) do 10 november 2022, 17:18

Hospice Wageningen-Renkum en de Woningstichting tekenen intentieovereenkomst

Laatste update: 10 nov 2022 17:18 uur

WAGENINGEN – Vandaag ondertekenden de Stichting Hospice Wageningen-Renkum en de Woningstichting een intentieovereenkomst. Met deze ondertekening wordt het mogelijk om het hospice te verhuizen naar een nieuwe locatie, aan de Mondriaanlaan 110-116.

Nieuwe locatie

Maarten de Gouw, voorzitter van Stichting Hospice Wageningen-Renkum: “Het hospice biedt zorg en ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven, en hun naasten. Verpleegkundigen en vrijwilligers voorzien in 24 uurs warme en hoogwaardige zorg en ondersteuning. Een unieke vorm van zorg in Wageningen. We zijn ongelofelijk blij dat we dat prachtige werk nu kunnen voorzetten op een nieuwe en ruimere locatie”.
12 jaar lang was de huidige locatie aan de Melkweg een huiselijke en warme omgeving voor vier gasten om samen met familie en vrienden rustig afscheid te nemen. Op de nieuwe locatie is er veel meer ruimte, voor vijf individuele kamers met eigen sanitaire voorzieningen en een eigen familiekamer. Deze uitbreiding is op de huidige locatie niet mogelijk. Annelies Barnard, Directeur/Bestuurder de Woningstichting geeft aan; ‘Het hospice is belangrijk. Wie ongeneeslijk ziek is en niet meer thuis kan of wil wonen, krijgt in het hospice goede zorg en aandacht in een huiselijke sfeer in de laatste levensfase. Hoe belangrijk is het dan wel niet om samen thuis in buurt te blijven vormgeven. Wij zorgen voor het passende huis en het hospice voor het passende thuis.’

Ervaring

Het bestuur van Stichting Hospice Wageningen-Renkum heeft voor de samenwerking met de Woningstichting gekozen gebaseerd op de fijne ervaring bij de Melkweg. Door de verhuizing kan de Woningstichting nu ook in gesprek gaan met Wonen bij September (kleinschalige woonhuizen voor ouderen met dementie). Om te kijken of zij hun project voor licht dementerende ouderen willen uitbreiden op de locatie aan de Melkweg. Dit zou een win-win situatie betekenen voor alle partijen. Waarbij de Woningstichting ook een bijdrage levert aan de gezamenlijke opgave wonen en zorg en de groeiende groep huurders met een zorgvraag ook een fijn thuis biedt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons