Redactie overig 0 reactie(s) do 09 februari 2023, 18:46

Hulpdiensten naar de WUR in Wageningen na ongeval met gevaarlijke stof

WAGENINGEN – Op het terrein van de WUR in Wageningen aan de Droevendaalsesteeg is vanmiddag een ongeval gevaarlijke stoffen gemeld. Het gebeurde rond 16:00 uur in het pand de Lumen.

Een aantal mensen werden gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De brandweer van Wageningen heeft in speciale pakken en met adembescherming op de lekkage weten veilig te stellen. De bedrijfsbrandweer heeft hierbij geassisteerd.

In het pand was Natriumbromide op de grond gelekt. De stof is irriterend voor de ogen, de huid en de luchtwegen. Inhalering van de stof kan een negatieve invloed uitoefenen op het centraal zenuwstelsel, de hersenen en de ogen.

Deel dit artikel

112 Melding

16:08:58 09-02-23 P 2 BGM-09 DV aan derden (Betreft: natriumbromide) WUR Lumen Geb. 100 Droevendaalsesteeg Wageningen 073131 Blusgroep 1 spoed Wageningen Brandweer Wageningen GelderlandMidden

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.