Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 14 februari 2023, 18:51

Koninklijke onderscheiding voor Will Hermanussen

WAGENINGEN – Will Hermanussen (78) is maandag 13 februari benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens haar afscheid als vicevoorzitter van ouderenbond KBO-PCOB Wageningen werd zij verrast met deze Koninklijke Onderscheiding. Hermanussen ontving het lintje tevens voor haar inzet voor de katholieke parochie en KWF Kankerbestrijding.

Burgemeester Floor Vermeulen sprak vol lof over het werk van zijn plaatsgenoot. “U heeft met uw vrijwilligerswerk hart en oog voor de medemens. U bent daarmee een waardevolle inwoner van onze stad en een voorbeeld voor ons allen. Dat verdient onze grootste waardering die wij met deze Koninklijke Onderscheiding uiten.”

Vrijwilliger bij Hospice

Hermanussen was 11 jaar vicevoorzitter bij KBO-PCOB Wageningen. Vanuit die functie nam zij onder andere deel aan het Platform Wageningse Ouderen. Belangrijk werk memoreerde burgemeester Vermeulen: “Organisaties als KBO-PCOB vervullen een belangrijke rol om senioren te betrekken én betrokken te houden bij de lokale gemeenschap.”

Bij de KBO-PCOB was Hermanussen tevens lid van de bezoekgroep van de leden. Ze was de motor van de ledenbijeenkomsten, verzorgde het jaarlijkse uitje voor de leden en was de stuwende kracht achter de oecumenische kerstviering. “Respect en diepe interesse voor de medemens is uw grootste drijfveer”, sprak burgemeester Vermeulen zijn waardering uit. “Persoonlijk contact is kenmerkend voor uw aanpak. Er ontgaat u weinig en u heeft altijd oog voor anderen. U doet dit alles streng, rechtvaardig en met heel veel humor.”

Titus Brandsma Parochie

Haar betrokkenheid met de medemens, ondersteund door haar geloof, maakt Hermanussen ook een bijzonder lid van de Rooms Katholieke Titus Brandsma Parochie. Zo was zij víer jaar lid van het kerkbestuur. Ze maakt al vele jaren deel uit van de pastorale bezoekgroep en is actief in de wijkcontactgroep. Ze zingt mee in het kerkkoor en samen met de pastores maakt ze de kerstviering. Ook bezoekt ze vanuit de kerk parochianen in de tehuizen buiten Wageningen.

KWF Kankerbestrijding

Hermanussen is daarnaast al 15 jaar actief als collectant voor KWF Kankerbestrijding. Tevens zorgt ze als wijkhoofd voor het werven en benaderen van collectanten. Ook helpt ze elk jaar bij de zogenaamde teldag: een dag na de collecte waar alle collectebussen geleegd worden en de opbrengst geteld wordt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.