Logo 112Wageningen

Redactie 112 1 reactie(s) do 06 april 2023, 21:14

Level 2 status voor spoedeisende hulp Ziekenhuis Gelderse Vallei

Laatst bijgewerkt: donderdag 6 apr 2023 om 22:30 uur

EDE – De traumazorg van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft voor de komende vijf jaar opnieuw de level 2 status gekregen. Dit betekent dat patiënten met zware of ingewikkelde verwondingen in Ziekenhuis Gelderse Vallei goed kunnen worden behandeld. De visitatiecommissie van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Nijmegen (ROAZ) stelde vast dat het ziekenhuis aan alle eisen voldoet.

Spoedeisende hulp-afdelingen van ziekenhuizen zijn ingedeeld in drie categorieën: level 1, 2 en 3. Per level gelden eisen waar je als ziekenhuis aan moet voldoen. Level 3 ziekenhuizen bieden algemene traumazorg aan patiënten met verwondingen die niet direct levensbedreigend zijn. In level 2 ziekenhuizen worden patiënten met zwaardere of ingewikkelde verwondingen behandeld. De zwaarst gewonde slachtoffers gaan naar een level 1 ziekenhuis.

Uitgebreid getoetst

De visitatiecommissie heeft de traumazorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei uitgebreid getoetst volgens de strenge kwaliteitscriteria van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie. Daaruit bleek het ziekenhuis alle behandelmogelijkheden biedt en aan de belangrijkste eisen voldoet om Level 2 zorg te kunnen bieden. Bijvoorbeeld voorwaarden voor scholing van zorgprofessionals, voor medische voorzieningen en maximale aanrijtijden. Maar ook het 24 uur per dag beschikbaar zijn van een arts met voldoende ervaring op de spoedeisende hulp en de benodigde op te roepen medisch specialisten. Naast de toekenning heeft het ziekenhuis ook een aantal belangrijke adviezen gekregen voor verbeteringen in de komende vijf jaar. Deze zullen stapsgewijs worden doorgevoerd.

Snel en goed behandelen

De Spoedeisende hulp van Ziekenhuis Gelderse Vallei behandelt jaarlijks ruim 22000 patiënten, waaronder patiënten met ernstig letsel na een ongeval. En dit aantal neemt toe. De level 2 status betekent voor deze patiënten dat de spoedeisende hulp ernstige verwondingen snel kan herkennen en goed en snel kan behandelen. Dit is heel belangrijk omdat het kan voorkomen dat zij beperkingen overhouden die grote invloed hebben op de rest van hun leven

“De toekenning van deze status is een mooi compliment voor iedereen die bij deze zorg is betrokken,” vertelt traumachirurg Leander van den Ham. “Traumazorg is echt een teamprestatie. Ik ben trots op iedereen die daar aan bijdraagt: spoedeisendehulpverpleegkundigen, medisch specialisten, arts-assistenten en al onze andere medewerkers die betrokken zijn bij de patiëntenzorg. Voor zorgprofessionals betekent de level 2 status dat zij op spoedeisende hulp in Ede een boeiende en afwisselende werkomgeving hebben met de juiste mogelijkheden voor een goede behandeling.”

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.