Logo 112Wageningen

Redactie overig 0 reactie(s) zo 01 januari 2023, 7:26

Man (19) vast na gooien zwaar vuurwerk richting brandweer

Laatst bijgewerkt: zondag 17:28 uur
RHENEN – In Rhenen / Achterberg op het Ruiterpad hield de politie een 19-jarige man uit Rhenen aan. Hij gooide zwaar vuurwerk naar brandweerlieden die een klein brandje aan het blussen waren.

Rond 03.10 uur moet de brandweer in actie komen bij een brand aan het Ruiterpad. Daarbij werden zij gehinderd door jongeren die met zwaar vuurwerk gooiden. De politie die eveneens ter plaatse was, kon een 19-jarige verdachte aanhouden.

Geweld onacceptabel

Behalve politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.