Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 15:15:48 Plantsoen 6701AS Wageningen 81224 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

donderdag 14 november 2019

Archief

Wageningse kinderlokker maakte mogelijk nog een slachtoffer

Gemaakt: Vrijdag, 07 juni 2019 16:56

WAGENINGEN - De 26-jarige man uit Wageningen die 26 mei is aangehouden voor ontucht met een 9-jarige jongen, blijft langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank Gelderland heeft donderdag 6 juni zijn gevangenhouding met 90 dagen bevolen.

 

De 9-jarige jongen zou vorige maand zijn meegelokt toen hij met een vriendje aan het spelen was in een speeltuintje aan de Tarthorst in Wageningen. De man wordt inmiddels ook verdacht van ontucht met een 11-jarige jongen in november 2018. Toen is een jongen lastiggevallen in de omgeving van sportpark De Zoom in Wageningen.

Tijdens Code Oranje alleen 112 bellen bij levensbedreigende situaties

Gemaakt: Vrijdag, 07 juni 2019 17:01

NEDERLAND - Voor vanmiddag is voor het grootste deel van het land  code oranje afgekondigd. Houd rekening met onweer en zware windstoten. Is er sprake van acuut gevaar voor mens of dier is bel dan 112.

 

Is er schade aan de openbare ruimte zonder acuut gevaar? Bel dan met je gemeente.

Politie Wageningen zoekt eigenaar elektrische fiets

Gemaakt: Zondag, 09 juni 2019 17:58

WAGENINGEN - Op donderdag 6 juni 2019, heeft de politie naar aanleiding van een melding de onderstaande e-bike aangetroffen die van diefstal afkomstig is. Helaas heeft de politie de eigenaar nog niet kunnen vinden. Bent u de eigenaar van deze elektrische fiets of kent u de eigenaar? Meld u dan bij de politie Wageningen.

 

Merk: Sparta Series

Type: Economie C4

Kleur: Grijs met blauwe lijnen

Kenmerken: Sticker van Wels Tweewielers

Framenummer: Niet aanwezig

 

Zorg ervoor dat we u als rechtmatige eigenaar kunnen vinden wanneer we uw gestolen fiets aantreffen. Woensdag 26 juni 2019 kunt u gratis een framenummer laten graveren op het busstation aan de Stadsbrink in Wageningen. Dit kan tussen 12:30 en 16:30!

Persoon onder invloed geboeid afgevoerd naar ziekenhuis

Gemaakt: Zondag, 09 juni 2019 20:55

WAGENINGEN - Op een parkeerplaats aan de Mouterij in Wageningen is zondagavond een persoon in een auto aangetroffen. Hij was overduidelijk onder invloed.

 

Hoe de man op de Mouterij terecht is gekomen is niet duidelijk. Of dit om drank of drugs ging kon niet worden bevestigd.

 

De man gedroeg zich behoorlijk vervelend en wilde nergens aan meewerken. Uiteindelijk kwam de man uit de auto, maar wilde alleen niet op de brancard plaats nemen. Hij met hulp van de agent op de brancard gelegd. De man werd geboeid en strak ingesnoerd.


Hij is onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis vervoerd.

Auto op zijn dak na aanrijding in Wageningen

Gemaakt: Maandag, 10 juni 2019 22:16

WAGENINGEN - Op de kruising Dassenboslaan met de Dennenlaan heeft maandagavond rond 20:25 uur een aanrijding plaatsgevonden.

 

Een auto komende uit de uit de Dassenboslaan knalde hierbij vol in de flank bij een auto die op de Dennenlaan reed. Gevolg was dat dit voertuig over de kop vloog. Uiteindelijk raakte er niemand gewond.

 

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

Flinke schade bij kopstaart botsing op de Ritzema Bosweg in Wageningen

Gemaakt: Dinsdag, 11 juni 2019 14:09

WAGENINGEN - Op de Ritzema Bosweg in Wageningen is dinsdag rond 10:00 uur een flinke kopstaart botsing gebeurd.


Het voorste voertuig, een leswagen, remde plotseling waarna er een bakwagen achterop knalde. De automobilist van een 3e voertuig knalde vervolgens achterop de bakwagen.

 

Alle drie de voertuigen liepen flinke schade op. De twee personenvoertuigen zijn afgesleept. Er was geen sprake van beknelling e.o. letsel. De slachtoffers zijn op het politiebureau opgevangen.


Op de Ritzema Bosweg was tijdelijk 1 rijstrook afgesloten.

Grote jeugdbrandweer oefening in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 12 juni 2019 17:10

BARNEVELD - Donderdagavond 13 juni om 19:00 uur start een grote jeugdbrandweer oefening in Barneveld. Diverse jeugdteams doen aan de oefening mee.

 

Locatie: omgeving grandcafe Kuhlman aan het Torenplein ( oude Flevolicht ). Restaurant Kuhlman is morgenavond geopend voor een hapje en een drankje! Bij de oefening doen naast de jeugdbrandweer korpsen ook het Noodhulpteam van het Rode Kruis, BOA's en een Lotusgroep mee.

 

Publiek welkom!

Tassen webshop TheBagstore.nl veilt tassen voor Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

Gemaakt: Donderdag, 13 juni 2019 07:25

Maarten duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Want onderzoek blijft hard nodig. Afgelopen jaar is het helaas niet gelukt om de tocht helemaal te volbrengen, wel werd er heel veel geld binnen gezwommen voor de strijd tegen kanker.

 

Om Maarten en zijn foundation te ondersteunen veilt TheBagstore.nl samen met haar leveranciers vanaf 13 juni 2019 tot en met de dag dat Maarten zijn zwemtocht (hopelijk helemaal) voltooid allerlei tassen op haar Facebookpagina. Te weten: https://www.facebook.com/thebagstorenederland/

 

De volgende merken hebben allemaal minimaal 2 tassen of meer toegezegd om te veilen: 

 

Calvin Klein, Tommy Hilfinger, DSTRCT, Herschel, Legend, Laauw, Matt & Nat, Micmacbags, Rains, Monk & Anna, MYOMY, O My BAG, Presly & Sun, Rains, Sticky Lemon, Still Nordic, Superdry & XD Design.

 

Koop een tas met een verhaal

Op de website https://www.11stedenzwemtocht.nl vind je meer informatie omtrent de monsterprestatie welke Maarten van der Weijden gaat proberen te leveren. Ben je op zoek naar een tas of vind je het gewoon leuk om mee te veilen en om op deze manier voor jouw donatie nog iets leuks terug te ontvangen? Doe dan mee en maak kans op een van de ruim 40 tassen welke de komende dagen onder de hamer gaan. Een ding is zeker, win je de veiling? Dan koop je een tas met een waanzinnig verhaal.

 

Alle bedragen die worden binnengehaald gaan rechtstreeks naar het goede doel! Aan het einde van de actie maakt TheBagstore het totaalbedrag bekend. 

Grote oefening van de jeugdbrandweer aan het Torenplein in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 13 juni 2019 21:05

BARNEVELD - In het oude pand van Flevolicht is donderdagavond een grote jeugdbrandweer oefening gehouden. Aan het Torenplein begon de oefening iets na 19:00 uur. Naast de jeugdbrandweer korpsen van Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen deden ook het Rode Kruis mee, een ambulance, Lotus studie kring Ede en een aantal BOA's. In totaal ruim 60 personen deden mee aan de oefening.

 

In het pand was boven een feest aan de gang terwijl er beneden brand uit brak. Diverse slachtoffers moesten gered worden. Restaurant Kuhlman was tijdens de oefening gewoon geopend.

Drie bewoners vast in lift van appartementengebouw Le Professeur

Gemaakt: Zaterdag, 15 juni 2019 19:51

WAGENINGEN - In de appartementengebouw Le Professeur aan het Plein 15 Augustus in Wageningen hebben korte tijd drie oudere bewoners opgesloten gezeten in de lift. De brandweer werd gevraagd met spoed ter plaatse te gaan.


De lift bevond zich tussen de 5e en de 6e verdieping. In de lift waren een 3 tal mensen aanwezig, waaronder een mevrouw van 84 jaar. De brandweer heeft in eerste instantie alle stroom van de lift gehaald. Daarna werd er getracht om de lift van bovenaf te benaderen. Helaas bleek dit niet mogelijk.

 

Uiteindelijk is de deur wat open geschoven. Hierdoor konden 2 brandweerlieden bij de mensen in de lift komen. Vervolgens konden zij de mensen optillen en overdragen aan de andere brandweer mannen.

 

De lift is buiten werking gesteld, een monteur was onderweg om de storing te verhelpen.

Lijnbus rijdt tegen wachtende passagier in Bennekom

Gemaakt: Dinsdag, 18 juni 2019 16:41

BENNEKOM - Op de Edeseweg in Bennekom is dinsdag 18 juni een lijnbus in botsing gekomen met een persoon. Het slachtoffer stond op de tussenstuk waar je kan wachten op de bus, de bus stopte niet op de straat maar reed een stuk naar rechts waardoor de bus het slachtoffer aanreed.


Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Brommerrijder belandt onder aan de dijk in Wageningen

Gemaakt: Woensdag, 19 juni 2019 19:13

WAGENINGEN - Woensdagmiddag even na 14:00 uur werden de hulpdiensten voor een aanrijding letsel naar de Grebbedijk in Wageningen gestuurd. Een brommer was daar van de weg geraakt en onder aan de dijk terecht gekomen.


De man reed met een 2e persoon over de dijk richting Wageningen. Hoe de man van de dijk is geraakt, is niet bekend. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

 

De brandweer was aanwezig om til assistentie te verlenen. Tevens hebben de brandweermannen ervoor zorg gedragen dat beide brommers werden weggebracht.

Gewonde na omvallen shovel op schoolplein in Wageningen

Gemaakt: Vrijdag, 21 juni 2019 16:47

WAGENINGEN - Op de Kardinaal Alfrink school aan de Tarthorst in Wageningen is een persoon gewond geraakt nadat de shovel waar hij op reed kantelde.

Een groep ouders was op het schoolplein bezig met de bestrating toen het gebeurde. Wat de oorzaak is van het ongeval, is niet bekend.

 

Het slachtoffer had gelukkig de gordel omgedaan. Hij raakte gewond aan o.a. zijn arm. Een ambulance heeft hem naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Het hulpverlenings voertuig van de brandweer Ede heeft de shovel weer op de wielen gezet.

Auto belandt in weiland na aanrijding op kruising in Wageningen

Gemaakt: Zaterdag, 22 juni 2019 19:43

WAGENINGEN - Het was zaterdagavond wederom raak op de kruising Bennekomseweg met de Buissteeg in Wageningen. Net als op 20 juni kwamen daar twee auto's met elkaar in botsing.


Eén van de voertuigen reed over de Buissteeg en kreeg geen voorrang van de automobilist die vanaf de Bennekomseweg kwam. Na een aanrijding belandde de auto hierbij in een weiland.

 

Een bestuurder raakte bij de aanrijding gewond. Zij voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.


De voertuigen raakte zwaar beschadigd en zijn afgesleept.

Landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar door telefoonstoring [update]

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 17:22

NEDERLAND - Het noodnummer 112 is landelijk niet bereikbaar door een storing, wordt maandag gemeld. Ook het meldkamernummer van de politie (0900-8844) is niet bereikbaar.

 

In geval van nood word mensen geadviseerd direct naar de lokale brandweer kazerne te gaan. Ook wanneer iemand de politie of ambulance nodig heeft kan men zich melden aan de kazerne.

 

Een alternatief 112-nummer is 088-6628240. Ook is er een alternatief voor 0900-8844: 088-9659630.

 

Update:

De storing bij KPN is verholpen. Het alarmnummer 112 is weer bereikbaar.

Traumahelikopter naar Bennekom voor ernstig ongeval met fietser

Gemaakt: Dinsdag, 25 juni 2019 19:46

BENNEKOM - Bij een aanrijding tussen een auto en een fietser in Bennekom is dinsdagavond een persoon ernstig gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur aan de Langesteeg.


Een auto met aanhanger kwam in botsing met een fietser. Het traumateam werd ingevlogen om ter plekke bijstand te verlenen. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis in Nijmegen. Over zijn toestand is niets bekend. Ook is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De Langesteeg is na het ongeval afgesloten.

Slachtoffer woningoverval Renkum wordt meegesleurd door vluchtauto

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 16:20

RENKUM - Een bewoner aan de Jan Tooropstraat in Renkum werd woensdagavond 26 juni omstreeks 21.51 uur in zijn woning overvallen door een onbekende man en vrouw.

 

Nadat hij werd bedreigd met een wapen gaf hij naast geld ook andere kostbare goederen af. Het slachtoffer probeerde daarna het vluchtende duo te belemmeren door voor hun auto te gaan staan. Hierdoor werd hij aangereden en enkele meters door het voertuig meegesleurd. Het slachtoffer raakte gewond en moest zich onder medische behandeling laten stellen. De politie heeft meteen in en rondom de woning een onderzoek ingesteld. Andere politie-eenheden hebben in de omgeving gezocht naar de kleine blauwe auto, mogelijk van het merk Ford, waarin de overvallers weg waren gereden. De auto werd niet meer aangetroffen. Vandaag wordt uitgebreid buurtonderzoek gehouden en wordt aangifte opgenomen van het slachtoffer.

 

Het team dat de overval onderzoekt heeft belang bij getuigen en beeldmateriaal die mogelijk kunnen bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf. Hiervoor kunbellen met 0900 8844. Anoniem tippen mag via Meld Misdaad anoniem of door te bellen met 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

Ligfietser aangereden op de Tarthorst in Wageningen

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 18:19

WAGENINGEN - Donderdag 27 juni omstreeks 17:45 uur werd er een melding gedaan van een aanrijding bij de Jumbo in Wageningen.


Een automobilist die vanaf de pakeerplaats bij het winkelcentrum de weg op wilde draaien zag een ligfietser over het hoofd. De ligfietser knalde hierbij vol tegen de auto.


De fietser raakte gewond en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer ondervond een paar minuten hinder van de aanrijding.

Fietser gewond bij aanrijding met taxi in Wageningen

Gemaakt: Vrijdag, 28 juni 2019 16:32

WAGENINGEN - Een fietser is vrijdag rond het middaguur gewond geraakt bij een aanrijding met een taxi. De aanrijding vond plaats op de Churchillweg - Kennedyweg.


Beiden reden in de richting van het centrum, toen de taxi rechts af wilde slaan. Op dat moment naderde de fietser, met een aanrijding tot gevolg.

 

De fietser raakte gewond aan zijn gezicht en aan zijn arm. De man is in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Eetgelegenheid vol met rook aan de Hoogstraat in Wageningen

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 03:58

WAGENINGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 29 juni zag een voorbijganger dat een Eetgelegenheid aan de Hoogstraat vol met rook stond. Hierop heeft hij 112 gebeld.


Toen de brandweer ter plaatse kwam moesten ze de deur forceren om toegang tot het pand te krijgen. In het pand bleek veel rook te hangen maar van vlammen was geen sprake. Voor de zekerheid werden 3 verdiepingen die zich boven het pand zaten ontruimd.

 

De oorzaak bleken 2 pannen die op een kookplaat stonden. De inhoud bleek vlees en uien e.d. die stond te trekken. De eigenaar was vergeten dit uit te zetten.

 

De bewoners mochten toen de brandweer de klus geklaard had weer naar hun woningen. Salvage kwam ter plaatse om de eigenaar te helpen met de schade.

Motorrijder onderuit in Renkum na aanrijding met auto

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 16:29

RENKUM - Op de N225 ter hoogte van Parenco in Renkum heeft zaterdag 29 juni een aanrijding tussen een motor en een auto plaatsgevonden.


De motorrijder remde af om de uitvoegstrook te nemen. Een automobilist had hetzelfde idee maar zag hierbij de motorrijder over het hoofd waardoor deze tussen de auto en de vangrail klem werd gereden.

 

Het geluk was dat de motorrijder een goed en degelijk pak droeg. Daarmee werd letsel voorkomen. De ambulance kwam wel ter plaatse maar hoefde geen hulp te verlenen.

 

De uitvoegstrook richting het dorp was tijdelijk niet beschikbaar.

Wielrenner NK Toertocht gewond na val in sloot Bennekom

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 16:38

BENNEKOM - Op de Dijkgraaf in Bennekom is zaterdagmiddag rond 14:45 uur een wielrenner in de sloot beland. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis. De brandweer heeft geassisteerd om het slachtoffer uit de sloot te halen.


De man is op een zogeheten duiker terecht gekomen. De Dijkgraaf was tijdelijk afgesloten.

 

Man deed mee aan de NK toertocht. Zijn schoondochter moest vanmiddag nog fietsen wat hij hierdoor mist.

Alleen op pad? Zorg dat je identiteit geen zoektocht wordt

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 17:26

REGIO - Na de onwel wording van een vrouw dit weekend, riep de politie mensen op om te helpen met het vaststellen van haar identiteit. Dit duurde bijna de hele dag, waarna ze de familie konden informeren. Dit incident maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat je identificeerbaar bent als je alleen op pad bent. In het belang van jezelf en je familie, maar ook voor het krijgen van de juiste medische zorg.


Wat kun je doen?
Op je mobiel kun je ICE nummers installeren. Dit betekent: In Case of Emergency. Via ICE weten hulpverleners zelfs bij een vergrendelde mobiel wie ze moeten bellen bij een noodgeval. Check bij je provider hoe je ICE kunt installeren. Ben je alleen onderweg zonder mobiel? Zorg dan in ieder geval dat je een identificatiebewijs bij je hebt.

 

ICE-nummer instellen op iOS

  • Open de applicatie Gezondheid.
  • Onderin vind je vier tabbladen. Ga naar het tabblad 'Medische ID'.
  • Maak een medische ID aan. Hier vul je zaken in als medische aandoeningen, allergieën en reacties, medicijngebruik, bloedgroep en aantekeningen. Als je verder naar beneden scrolt vind je de optie 'Voeg contactpersoon toe'. Hier selecteer je je noodcontact.

 

Zorg dat helemaal bovenin de optie 'Toon bij vergrendeling' is ingeschakeld. Als je klaar bent met het invoeren van je gegevens druk je op Gereed (rechts bovenin).

 

ICE-nummer instellen bij Android

  • Ga naar Contacten en selecteer Groepen. Hier vind je de optie 'ICE-contact bij nood'. Druk op de knop 'Contact toevoegen'.
  • Kies 'Contact noodgevallen'. Selecteer één van je bestaande contacten, of maak een nieuw contactpersoon aan. Deze persoon is nu ingesteld als noodcontact.

 

Een hulpverlener of omstander kan nu vanaf het vergrendelscherm contact met deze persoon opnemen. Hij of zij sleept het slot-icoontje omhoog en kiest voor 'Noodoproep'. Daar kunnen zij een noodnummer invoeren of ICE-contactpersoon selecteren.

 

Niet alle Android-toestellen beschikken over de ICE-functie. Heb jij zo'n smartphone? Dan kun je een beroep doen op één van de vele ICE-applicaties uit de Google Play Store, zowel gratis als betaald. De meeste hebben bovendien de mogelijkheid om aanvullende informatie op te nemen, bijvoorbeeld over medicijngebruik, allergieën, bloedgroep, sms versturen of donorcodicil.

Scan geen QR-code van onbekenden!

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 07:36

De Fraudehelpdesk heeft verschillende meldingen ontvangen van oplichting met gebruik van een QR-code. De gedupeerden zijn vaak grote geldbedragen kwijt.

 

In alle gevallen boden de melders iets te koop aan op internet, en een geïnteresseerde koper wilde graag de vraagprijs betalen. Hij zou afrekenen via zijn 'zakelijke rekening'. Daarvoor wilde hij wel het rekeningnummer van het latere slachtoffer hebben.

 

Vervolgens appte hij een QR-code, die de verkoper moest scannen om de betaling te bevestigen en het geld te kunnen ontvangen. Nadat deze dit had gedaan, bleek de oplichter volledige toegang te hebben tot de bankrekening van het slachtoffer. Zowel betaal- als spaarrekeningen konden worden geplunderd.

 

Alle melders waren klant bij dezelfde bank.

 

Heeft u iets dergelijks meegemaakt? Doe dan een melding bij de Fraudehelpdesk.

Storing bij Facebook en Instagram

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:23

Er is vanaf 15:52 uur een storing bij Facebook en Instagram. De foto's op Facebook en Instagram worden niet geladen. Ook ontvangen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten. De storing is wereldwijd.

 

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Auto te water tijdens oefenavond brandweer Ederveen

Gemaakt: Donderdag, 04 juli 2019 22:10

EDE - Donderdagavond werd de brandweer van Ederveen gealarmeerd voor een ongeval op de Pakhuisweg ter hoogte van de Kade. Daar was een auto op zijn kop in het water beland. Een inzittende zat bekneld in het voertuig, twee anderen lagen in het water.

 

Ook het oppervlaktereddingsteam uit Wageningen werd mee gealarmeerd. De oppervlakteredders hebben de drenkelingen uit het water gehaald. De ploeg uit Ederveen heeft het slachtoffer uit het voertuig geknipt en gestabiliseerd waarna hij overgedragen aan ambulancepersoneel. De drenkelingen werden ook aan het ambulance team overgedragen.

 

Dit alles betrof een oefening van brandweerkorps Ederveen op de wekelijkse oefenavond.

Phishing bericht ernstig verkeersongeval op Facebook

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:32

NEDERLAND - Op Facebook gaan berichten rond waarin wordt gevraagd om slachtoffers van een zwaar verkeersongeval te identificeren. Om foto's van de slachtoffers en het ongeval te bekijken, wordt gevraagd om te klikken op een link. Let op! Dit soort berichten worden niet door de politie geplaatst. Wanneer je op de link klikt, wordt gevraagd om in te loggen waarna jouw inloggegevens van Facebook worden buitgemaakt.


Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van phishing?

  • Allereerst klik nooit zomaar op vreemde links.
  • Let daarnaast altijd goed op waar je inlogt met jouw inloggegevens van Facebook.
  • Wat wordt aangeraden is het instellen van tweestapsverificatie op Facebook en bij andere social media kanalen. Dit is een beveiligingsfunctie die, in aanvulling op je wachtwoord, helpt om je social media-account te beschermen.

Hotel in Wageningen ontruimd na 'brand'

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 22:57

WAGENINGEN - Woensdagavond is er een brand ontstaan in de technische ruimte van een hotel en er was sprake van flinke rookontwikkeling. Het was een scenario van een oefeningen van de brandweer.

 

Deze oefening vond plaats bij het WICC aan de Lawickse Alee. Aan de oefening namen de korpsen van Wageningen en Renkum/Heelsum deel. In totaal werden er 4 tankautospuiten een hoogwerker en de WTS van Ede ingezet.

 

De brandweer kreeg een melding dat er brand zou zijn uitgebroken in de technische ruimte, deze bevindt zich in de kelder van het hotel. De rook trok door een schacht tot op de 8e verdieping. Omdat iemand de liftdeur open had laten staan kwam de 9e verdieping even later ook vol rook te staan.


De brandweer heeft het pand ontruimd en is gestart met het blussen van de brand, er was nog een verassing... Op de 9e verdieping was een feestje bezig. Ook deze mensen moesten zo snel mogelijk het pand verlaten. Uiteindelijk werden alle slachtoffers uit het pand gehaald.

Gewonde bij opstootje met verdachte klanten bij verhuurbedrijf in Wageningen

Gemaakt: Donderdag, 11 juli 2019 16:03

WAGENINGEN - Bij een verhuurbedrijf aan de industrieweg in Wageningen zijn donderdagmorgen twee personen aangehouden door de politie na een handgemeen.


De twee verdachten wilde een vrachtwagentje huren maar stonden op de zwarte lijst omdat er nog een schuld van 2000 euro open zou staan. Vervolgens is er een opstootje tussen beide partijen ontstaan.
Hierbij raakte éé van de verdachten licht gewond aan zijn hoofd. Nadat hij was nagekeken door het ambulance personeel is de man aangehouden.

Traumahelikopter naar Oosterbeek voor zwaargewonde bouwvakker

Gemaakt: Donderdag, 11 juli 2019 16:54

OOSTERBEEK - Donderdag 11 juli rond 10:20 uur raakte een bouwvakker zwaargewond bij een woning aan de Utrechtseweg in Oosterbeek.

 

Diverse hulpdiensten waaronder de traumaheli kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is onder begeleiding van de trauma arts naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.