Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:15:50 (dia) Rooseveltweg 6707GR Wageningen 28526 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

vrijdag 05 maart 2021

Archief

Matrixborden geplaatst na meerdere ongevallen op,- en afrit A12

Gemaakt: Vrijdag, 25 september 2020 19:36

BENNEKOM - Vrijdag 25 september zijn na diverse ongevallen op de vernieuwde op,- en afrit van en naar de Rijksweg A12 bij Dr. W. Dreeslaan - N781 in Bennekom matrixborden geplaatst om weggebruikers te waarschuwen.

 

Na de verplaatsing hebben meerdere ongevallen plaatsgevonden. De gemeente Ede is hier een onderzoek naar gestart.

Wegwerkers druk op de A12 tussen Veenendaal en Maanderbroek

Gemaakt: Zondag, 27 september 2020 18:43

EDE - Op de A12 tussen Veenendaal en Maanderbroek zijn wegwerkers zondagmiddag 27 september druk bezig met de aanleg van een nieuwe asfaltlaag op de snelweg. De snelweg is het vierde weekend in een reeks van vijf dicht.

 

Het verkeer liep zaterdagmiddag bij Veenendaal al helemaal vast. De rijbaan word maandagmorgen rond 05:00 uur naar verwachting weer open gedaan. Tientallen wegwerkers, grote vrachtwagens en machines rijden af en aan op de snelweg. Het werk trekt zondagmiddag ook bekijks van nieuwsgierigen. Volgend weekend is er weer een afsluiting dan tussen Maanderbroek en Veenendaal West.

 

Zie ook:

Gewekte buurtbewoners blussen beginnende autobrand in Wageningen

Gemaakt: Zondag, 04 oktober 2020 05:55

WAGENINGEN - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 4:55 uur, werden bewoners van een hofje aan de Tarthorst in Wageningen gewekt door een claxon van een personen auto. Toen zij gingen kijken bleek dat er bij een auto op de parkeerplaats vlammen zichtbaar waren.


Direct werd de brandweer en politie gebeld. Ondertussen hebben buren met brandblussers het vuur kunnen doven. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft nog nageblust. Wat de brand heeft veroorzaakt is nog niet duidelijk. Rondom de auto is een lint gespannen. Morgen zal de technische recherche onderzoek verrichten.

Onrust op social media over avondklok en verboden amateursportwedstrijden

Gemaakt: Maandag, 05 oktober 2020 19:41

NEDERLAND - Op sociale media gaat een lijst rond met nieuwe besluiten coronamaatregelen. Dit is onjuiste informatie. Het is te betreuren dat mensen via deze wijze nepnieuws verspreiden en onrust veroorzaken.

 

Alle actuele informatie over de coronamaatregelen vind je op deze website.

Shelley Bosch (22) herdacht in Ede, rechtszaak tegen Tonnie E. vandaag van start

Gemaakt: Maandag, 05 oktober 2020 20:00

EDE - Maandagavond 5 oktober rond 18.45 uur vond een herdenking plaats voor de 22-jarige Shelley Bosch, welke overleden werd aangetroffen in haar woning op 23 juni aan de Jan Th. Tooroplaan in Ede. Ze was met een groot aantal messteken om het leven gekomen.

 

Kort daarop werden drie verdachten aangehouden maar twee broers uit Ede en Wageningen werden na het eerste onderzoek weer vrijgelaten. Zij waren naar de woning gekomen vlak na het incident. De rechtszaak tegen Tonnie E. is vandaag van start gegaan. De pro-forma zitting vond vandaag plaats. Vanavond vindt een herdenking plaats op een veldje aan de Lucas de Kockstraat / Jean Steenlaan.

 

Het idee van een herdenking is van een vriendin van Shelly. Tientallen shirts en vlaggen werden gedrukt met een foto van Shelly.

 

Zie ook:

Brandweer druk met brand in berg gemaaid gras Bennekom [video]

Gemaakt: Maandag, 05 oktober 2020 20:14

BENNEKOM - Op de Kooiweg in Bennekom is de brandweer sinds maandagavond druk met het bestrijden van een flinke brand door hooibroei. De rook is tot in de wijde omgeving te zien.

 

Brandweer Ede Stadspoort heeft in ieder geval de brandhaard afgescheiden, zodat niet de hele strook in brand komt te staan. De brandweer laat de rest gecontroleerd uitbranden.

Traumahelikopter landt in woonwijk Heelsum voor gevallen fietsster

Gemaakt: Dinsdag, 06 oktober 2020 16:27

HEELSUM - Een fietsster is dinsdag aan het eind van de dinsdagochtend overleden nadat ze ten val was gekomen op de Tamboer in Heelsum. Het slachtoffer is op de plek van het ongeval gereanimeerd.

 

Het slachtoffer was onwel geworden op de fiets door vermoedelijk een hartstilstand. Het slachtoffer is lange tijd gereanimeerd maar helaas overleden.

Illegaal vuurwerk in een handomdraai verkrijgbaar via chatdienst Telegram

Gemaakt: Donderdag, 08 oktober 2020 16:49

REGIO - De handel in illegaal vuurwerk is weer in volle gang. Via chatdienst Telegram wordt er online gehandeld in vuurwerk. Ook in deze regio zijn bezorgers van illegaal vuurwerk actief.

 

Het bestellen van illegaal vuurwerk gaat in een handomdraai. Veel minderjarige jongeren zijn lid van de handelsgroepen. Binnen enkele klikken is het mogelijk om in contact te komen met een handelaar. Bij veel verkopers is mogelijk om contant te betalen. Jongeren wijzen elkaar onderling op het bestaan van de handelsgroepen.

Auto met vier jongeren raakt met hoge snelheid van de N233 in Rhenen

Gemaakt: Vrijdag, 09 oktober 2020 02:33

RHENEN - Donderdagavond 8 Oktober rond 22.45 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Cuneraweg N233 tussen Rhenen en Veenendaal.

 

Een personenauto, welke op de ventweg reed, raakte in de berm en schoot daarna door de sloot in. Tijdens de laatste meters werd er nog een verkeersbord uit de grond gereden en uiteindelijk kwam de auto tegen een duiker tot stilstand.

 

De vier jongeren zijn allemaal zelfstandig en ongedeerd uit de auto waren gekomen. De opgeroepen brandweer heeft de auto veiliggesteld. De 24-jarige bestuurder had niet alleen wat te hard gereden, maar ook behoorlijk teveel alcohol gedronken. Na onderzoek bleek hij net onder de 'invorderingsgrens' te blijven en zijn rijbewijs vooralsnog te mogen houden. Wel hangt hem een flinke straf boven het hoofd, en zal hij bovendien bij het CBR een -zelf te betalen- cursus over alcohol in het verkeer moeten gaan volgen.

Appartementen ontruimd in Wageningen vanwege brandende scooter

Gemaakt: Vrijdag, 09 oktober 2020 02:42

WAGENINGEN - In de nacht van donderdag op vrijdag 9 oktober 2020 is brand ontstaan in een scooter aan de Mörfelden-Walldorfplein in Wageningen. Volgens 112 Meldingen Wageningen werd de brandweer om 01:04 uur opgeroepen.

 

Vanwege de rook heeft de brandweer bovenliggende appartementen ontruimd. De brandweer heeft na het blussen de appartementen geventileerd. De scooter kan als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

Verkeersbord door achterruit van auto gegooid in Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 09 oktober 2020 16:22

BENNEKOM - Wijkagenten in Bennekom kregen vrijdagochtend 9 oktober de melding dat er een vernielde auto op de Commandeursweg stond. Op de plaats aangekomen troffen de agenten de auto aan met een kapot achterruit en een verkeersbord dat eruit stak.

 

Er zijn geen goederen uit de auto gestolen, wat het volgens de politie een willekeurige vernieling en baldadigheid maakt. Heeft u meer informatie over deze zinloze vernieling? Neem dan contact op met de politie via telefoonummer 0900-8844.

Auto's in de sloot na aanrijding op de Cuneraweg in Rhenen

Gemaakt: Vrijdag, 09 oktober 2020 20:07

RHENEN - Op de Cuneraweg (N233) in Rhenen heeft vrijdagavond 9 oktober een aanrijding plaatsgevonden tussen meerdere voertuigen. In totaal zou het om vier voertuigen gaan waarvan er twee in de sloot liggen.


Eén persoon is met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend maar getuigen spreken over een mislukte inhaal aktie op de ventweg.

 

Donderdagavond raakte vier jongeren in een auto met hoge snelheid van de N233 in Rhenen.

 

Zie ook:

Fietser komt hard ten val door slangen op de weg in Bennekom

Gemaakt: Zaterdag, 10 oktober 2020 16:03

BENNEKOM - Zaterdagmorgen 10 oktober rond 11.10 uur heeft een ongeval met een fietser plaatsgevonden aan de Van Balverenweg in Bennekom. Op de de Van Balverenweg staat een grote pomp in verband met werkzaamheden.

 

De fietser zou mogelijk de slangen onderschat hebben en is ten val gekomen toen hij probeerde over de slangen heen te fietsen. De fietser is gecontroleerd door het ambulancepersoneel en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooterrijder schrikt van auto en komt ten val op kruising in Wageningen

Gemaakt: Zaterdag, 10 oktober 2020 16:46

WAGENINGEN - Op de kruising Churchillweg met de Harnjesweg in Wageningen is zaterdagmiddag een scooterrijder onderuit gegaan nadat hij schrok van een auto.


De automobilist kwam uit de Harnjesweg, terwijl de scooterrijder over de Churchillweg reed. De scooterrijder remde en kwam ten val, hij raakte hierbij gewond. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Geen spoed, wel brandweer ter plaatse? Bel 0900-0904!

Gemaakt: Zondag, 11 oktober 2020 01:16

NEDERLAND - Maandag 12 oktober wordt het telefoonnummer voor 'geen spoed, wel brandweer ter plaatse' landelijk gelanceerd. Het telefoonnummer hiervoor is 0900-0904.


Heeft een inwoner de brandweer nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan belt de inwoner vanaf 12 oktober 0900-0904. Op die manier blijft 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.


Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer.


Situaties waarvoor dit telefoonnummer bedoeld is, zijn geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan: een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt, een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan of een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen. Zeker bij storm- en wateroverlast kan dit telefoonnummer helpen om 112 vrij te houden voor noodsituaties.

Politie Ede voorkomt illegaal feest onder viaduct A12

Gemaakt: Zondag, 11 oktober 2020 02:51

EDE - De politie Ede heeft in de nacht van zaterdag op zondag 11 oktober een llegaal feest met jeugd voorkomen onder viadukt A12.

 

De grote speakers waren nog net niet aangesloten. Had je een uitnodiging voor dit feest blijf thuis! Corona regels zijn er niet voor niets. Blijf gezond. Blijf nadenken.

Grote natuurbrand oefening brandweer en defensie op de Ginkelse Heide bij Ede

Gemaakt: Dinsdag, 13 oktober 2020 16:19

EDE - Op dinsdag 13 oktober heeft de brandweer samen met defensie een grote oefening gehouden op de Ginkelse Heide bij Ede. De luchtmacht heeft een Chinook en Cougar helikopter ingezet tijdens deze oefening.

 

Er werd een natuurbrand gesimuleerd, de manschappen op de grond stuurde de bemanning van de helikopters aan. Ook werden diverse blusmethodes geoefend. De Chinook stortte bijvoorbeeld ruim 7000 liter water per keer. Het water werd bij Heteren uit de Rhederlaag gehaald.

Nieuwe Corona maatregelen; Horeca moet vanaf woensdag deuren sluiten

Gemaakt: Dinsdag, 13 oktober 2020 19:11

NEDERLAND - De cafés en restaurants gaan weer dicht. Alle horecagelegenheden in Nederland moeten woensdag de deuren sluiten, meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag op een persconferentie. Ook mag er in heel Nederland na 20.00 uur geen alcohol meer verkocht worden. 

 

Amateursport

Alle amateursport in teamverband, in een groep groter dan vier personen, boven 18 jaar komt stil te liggen. Daarnaast wordt een niet-medisch mondkapje verplicht in binnenruimte vanaf 13 jaar. Dat zijn de belangrijkste maatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd.

 

Aanpak

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rondom het coronavirus in ons land. Als we niet oppassen zijn we binnen een paar weken terug naar af. Alleen als we allemaal de basisregels naleven kunnen we corona onder controle krijgen.

Ambulancehelikopter gaat vanaf maandag weer corona patiënten vervoeren

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 21:34

NEDERLAND - Net als in het voorjaar gaat MAA (Medical Air Assistance) weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten. MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland. Hiervoor wordt de reserve ambulanceheli gebruikt, die ook vliegt voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden.

 

De ambulance-heli zal vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige.

 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) selecteert welke patiënten naar Duitsland worden gebracht. Daar zijn op dit moment op intensive care-afdelingen 71 bedden beschikbaar voor Nederlanders. Waarschijnlijk worden dit weekeinde al patiënten met een ambulance over de weg naar Duitse ziekenhuizen gebracht.

Twee voertuigen in vangrail na aanrijding op de A12 in Bennekom

Gemaakt: Dinsdag, 20 oktober 2020 17:29

BENNEKOM - Dinsdagmiddag 20 oktober rond 16.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A12 in Bennekom. Bij het ongeval waren zeker twee voertuigen betrokken. Mogelijk dat de vrachtwagen ook bij het ongeval hoorde. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is onduidelijk. Alle rijstroken waren tijdelijk afgesloten vanwege de afhandeling van het ongeval.

 

Of bij het ongeval gewonden zijn gevallen, is onduidelijk. Een bergingsbedrijf heeft twee voertuigen geborgen. Door de harde klap was een flinke deuk ontstaan in de vangrail. Die moet worden vervangen.

Uitslaande brand in schuur aan de Slagsteeg in Bennekom

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 16:33

BENNEKOM - Woensdagmiddag 21 oktober rond 15.45 uur is brand ontstaan in een schuur aan de Slagsteeg in Bennekom. De brand is uitslaand en werd al snel opgeschaald in verband met de waterwinning. Omdat er asbest bij de brand vrijkomt is een specialist aanwezig om metingen te verrichten. Het vuur wordt door meerdere eenheden bestreden.

 

Asbest

Bij de brand is asbest betrokken. Blijf daarom ook uit de rook en heeft u last van de rook sluit deuren en ramen en schakel de ventilatie uit. De politie heeft de Slagsteeg afgesloten voor kijkers. Vanwege de harde wind en de verdenking van asbest is de brand opgeschaald naar 'grip 1'.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de brand is.

 

Update

De brand onder controle en er is geen verspreiding van asbest buiten het erf van de eigenaar. De rook zal nog even aanhouden. Afschaling naar Grip0 en eerste eenheden zujn reeds huiswaarts.

Automobilist, afgeleid door navigatiesysteem, rijdt tuin binnen in Rhenen

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 22:06

RHENEN - Woensdagmiddag 21 oktober raakte een bestelauto van de weg op de Utrechtsestraatweg tussen Elst en Rhenen. De bestuurder reed met volle snelheid door de tuinomheining en belandde tientallen meters verderop in de tuin.


De auto kwam tot stilstand vlakbij een bosrand, en liet een flinke ravage in de tuin achter. Zowel de bestuurder als de bewoners waren geschrokken, maar bleven allen ongedeerd. Zij wisselden elkaars gegevens uit om de vergoeding van de schade te regelen.


Een bergingsbedrijf wist de bestelauto van deze lastige plek weg te slepen. Daarvoor was het wel nodig om één rijstrook van de weg af te sluiten, waardoor het overige verkeer korte tijd lichte hinder ondervond.


De oorzaak? Afleiding. De bestuurder was met het navigatiesysteem bezig. Hij is inmiddels wel 'genezen' van rijden terwijl je afgeleid bent. Rijdt u ook zonder afleidingen?

Fietser gewond bij aanrijding met auto op de Commandeursweg in Bennekom

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 16:00

BENNEKOM - Donderdagmorgen 22 oktober rond 10.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Commandeursweg in Bennekom. Hierbij is de fietser gewond geraakt.

 

Het slachtoffer is behandeld in een ambulance waarna deze per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren blijft onduidelijk. De politie doet hier onderzoek naar.

Pickup truck botst frontaal met personenauto in Bennekom

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 17:33

BENNEKOM - Een pickup truck en een personenauto zijn donderdagmiddag 22 oktober met elkaar in bosting gekomen. De aanrijding gebeurde omstreeks 16:10 uur op de kruising tussen de Heelsumseweg en de Selterskampweg in Bennekom. De personenauto liep bij de aanrijding zware schade op. De pickup truck had slechts licht schade. Een inzittende van de personenauto, een vrouw, wordt onderzocht in een ambulance.

 

Het verkeer komende uit Bennekom richting Heelsum kan niet verder, het verkeer komende vanuit Heelsum wordt omgeleid via de Stelterkamperweg. De politie geeft aan dat het om een voorrangsfout gaat.

Vanaf middernacht landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 19:36

NEDERLAND - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarvan na een test bij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld van een hoogpathogene variant (HPAI van het serotype H5N8). Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest voor vogelgriep. Nader onderzoek moet nog aantonen of dit ook HPAI H5N8 of een ander serotype betreft.

 

Advies deskundigengroep dierziekten
Minister Schouten heeft de deskundigengroep dierziekten gevraagd de bevindingen te beoordelen. De deskundigengroep concludeert dat het virus van de besmette knobbelzwanen hoogstwaarschijnlijk uit Rusland afkomstig is en met trekvogels naar Nederland is gebracht. Daar zijn de afgelopen maanden veel meldingen van HPAI geweest. Veel watervogelsoorten leven in groepen in deze tijd van het jaar. Onder deze omstandigheden kan een virus zoals HPAI H5N8 relatief gemakkelijk spreiden onder wilde watervogels.

 

Maatregelen naar aanleiding van het advies
De deskundigengroep schat in dat het risico op een introductie op een pluimveebedrijf nu hoog is. Daarom heeft de minister van LNV een landelijke ophokplicht ingesteld voor commercieel gehouden pluimvee om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raken door virus uit wilde vogels. Pluimveebedrijven met een uitloop (vrije-uitloop en biologische) hebben namelijk een grotere kans om vogelgriep in te slepen. Daarnaast worden eendenbedrijven verplicht het strooisel, dat in de stal gebruikt wordt, zo op te slaan dat het ontoegankelijk is voor wilde vogels en bij het aanbrengen van het strooisel in de stal te voorkomen dat materiaal van het erf in de stal terecht kan komen. Het ministerie van LNV zal het insleeprisico regelmatig laten beoordelen.

 

Maak melding van dode wilde vogels
Het is in de huidige situatie van belang dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties.

Bestelbus klemgereden na achtervolging op hoge snelheid door woonwijk Wageningen

Gemaakt: Zaterdag, 24 oktober 2020 15:45

WAGENINGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 oktober, in de vroege uurtjes, kwam de melding binnen dat er mogelijk werd ingebroken in een bedrijfspand in Wageningen. Toen agenten daar aan kwamen, waren de vogels al gevlogen.


De politie zag vervolgens in de omgeving een bestelbus met hoge snelheid rijden. Hier zijn ze achteraan gegaan, we konden deze maar net bijhouden, door de woonwijk. Op een gegeven moment kwam het busje de agenten tegemoet. De agenten parkeerden de politieauto midden op straat stil, zodat het busje er niet langs kon. Vlak voor de agenten probeerde hij via het trottoir te ontsnappen. Met een snelle stuurbeweging konden de agenten het busje raken waardoor deze niet verder kon rijden.

 

De bestuurder trapte het gaspedaal in, op het moment dat een agent voor de auto langs rende. De wagen kon niet naar voren omdat deze vast zat tegen de politiewagen. Een andere agent kon erger voorkomen door de bestuurder zijn deur open te laten maken. Hierop kon de bestuurder worden aangehouden.

 

Of deze bestuurder iets te maken had met de inbraak, moet nog blijken uit onderzoek. Hij wordt in ieder geval verdacht van poging doodslag, rijden onder invloed van drugs, rijden zonder rijbewijs en enkele andere feiten die vanwege het lopende onderzoek niet genoemd kunnen worden.

Stoffelijk overschot aangetroffen in woning Bennekom

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 16:11

BENNEKOM - Maandagmiddag 26 oktober rond 12.45 uur een stoffelijk overschot aangetroffen in een woning aan de Acacialaan in Bennekom.

 

Politie en recherche doen onderzoek naar de identiteit en doodsoorzaak van de overleden persoon.

Politie Wageningen zoekt eigenaar van aangetroffen goederen

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 17:51

WAGENINGEN - Vandaag 27 oktober 2020 kwam een melder naar het politiebureau in Wageningen. De melder gaf aan een aantal goederen te hebben gevonden.


Bent of kent u de eigenaar van één of meerdere goederen en kunt u dat aantonen, neem dan contact op op met politie Wageningen via telefoonnummer 0900-8844.

Maximaal 30 kilometer per uur in hele bebouwde kom

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 19:15

DEN HAAG - In de bebouwde kom zou een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van GroenLinks en de SGP, die daartoe oproept. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is nu nog 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven.

 

De veiligheid gaat erop vooruit als automobilisten binnen de bebouwde kom minder hard rijden. Vooral kinderen hebben weinig kans om te overleven bij een botsing waarbij de auto 50 kilometer per uur rijdt. "De kans op ongelukken is 3,5 keer kleiner als we iets zachter rijden. Veel veiliger voor voetgangers, fietsers en kinderen", verklaart Suzanne Kröger van GroenLinks.

 

Het voorstel werd met grote meerderheid aangenomen. Onder meer de regeringspartijen D66, CDA en ChristenUnie stemden voor. De minister moet nu duidelijk maken wat ze met het voorstel gaat doen.

Scooterrijder op de Bennekomseweg in Ede gewond door afslaande auto

Gemaakt: Dinsdag, 03 november 2020 17:33

EDE - Op de Bennekomseweg in Ede is dinsdag een scooterrijder gewond geraakt nadat hij geraakt werd door een afslaande auto. De scooterrijder is in de ambulance gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

De auto liep behoorlijke schade op. Onder andere de stuurstang van de auto was gebroken. Beide wielen stonden naar elkaar toe. Ook de scooter raakte zwaar beschadigd.