Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:26:04 Bgm-01 Dv Aan Derden (til Assistentie) Bernhardstraat Wageningen 073131 Prio Middel Eenheid | Brandweer Gelderland-Midden (Wageningen) (...
woensdag 15 juli 2020

Archief

Vrachtwagen vat vlam in Wageningen, flink oliespoor op het wegdek

Gemaakt: Woensdag, 19 februari 2020 16:23

WAGENINGEN - Op de Ritzemabosweg N225 in Wageningen heeft een vrachtwagen woensdagmiddag vlam gevat. Er is sprake van een flink oliespoor op de busbaan.

 

De provincie heeft inmiddels absorptie korrels gestrooid, om de olie niet verder te verspreiden. Een speciale veegwagen kom ter plaatse om het wegdek te reinigen. Verkeer richting Renkum wordt door middel van een rijdende afzetting gewaarschuwd voor het oliespoor.

Dode en twee gewonden bij incident in zorginstelling Wageningen

Gemaakt: Woensdag, 19 februari 2020 21:48

WAGENINGEN - Bij een incident in een woning aan het Morel in Wageningen is woensdagavond 19 februari een dode gevallen. Twee personen zijn gewond geraakt. Wat er precies is voorgevallen is nog onduidelijk.

 

Er zijn drie ambulances en ook de politie is met meerdere voertuigen ter plaatse. Er is ook een traumahelikopter geland met aan boord een Mobiel Medisch Team. Over de aard van het incident is nog weinig bekend. Volgens de eerste getuigenverklaringen zou een bewoner van het begeleid-wonen-project twee begeleiders met een mes hebben aangevallen. De inzet van de hulpdiensten trekt veel bekijks.

Dode bij zorginstelling Wageningen was bewoner

Gemaakt: Donderdag, 20 februari 2020 17:15

WAGENINGEN - De politie en het openbaar ministerie onderzoeken het incident met dodelijke afloop in een zorginstelling in Wageningen van donderdagavond 19 februari. De overleden persoon is een man, die in deze instelling woonde. Wat de oorzaak van het overlijden is, wordt onderzocht door de forensische opsporing.

 

Hierover worden betrokkenen en getuigen gehoord. Over het verloop van het onderzoek kan de politie op dit moment nog niets zeggen.


In de media veel gesproken wordt over het optreden van de politie. Zo wordt gesteld dat er meerdere malen met de politie is gebeld en dat dit pas op een later moment leidde tot inzet. De politie neemt dit zeer serieus omdat mensen moeten kunnen rekenen op de politie als men in nood is.

 

De politie is daarom een onderzoek gestart naar de professionaliteit van hun handelen. Dit onderzoek wordt verricht door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie in de eenheid Oost-Nederland. Daarnaast doet de Rijksrecherche onderzoek naar het optreden van de politie.

Update: bewoner zorginstelling Wageningen overleden tijdens aanhouding

Gemaakt: Vrijdag, 21 februari 2020 19:07

WAGENINGEN - De man die woensdagavond omkwam bij een incident op een zorginstelling in Wageningen, is overleden tijdens de aanhouding. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Dat meldt de politie vandaag.

 

De verschillende politie-onderzoeken zijn nog in volle gang. Het zal ook nog tijd vergen voordat definitieve conclusies kunnen worden getrokken. Op dit moment is er de behoefte om iets meer over de verschillende onderzoeken te vertellen en aanvullende mededelingen te doen.

 

In de aanloop naar dit incident vertoonde de bewoner vanaf het begin van de avond agressief gedrag. Eerst leek dit zich te beperken tot de kamer waarin deze bewoner verbleef. Later richtte de agressie zich tot medewerkers van de instelling. Meerdere medewerkers hebben de bewoner kunnen overmeesteren in afwachting van de komst van de politie. De politie heeft samen met de medewerkers van de instelling getracht de man aan te houden.

 

Tijdens het incident is de bewoner, ondanks een reanimatie, overleden. Daarnaast bleek dat de medewerkers van de instelling gewond waren geraakt door toedoen van de bewoner, vermoedelijk met een scherp voorwerp. Zij zijn voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht en zijn inmiddels weer thuis.

 

Er lopen nu drie politie-onderzoeken
Allereerst het politieonderzoek naar de toedracht van het overlijden van genoemde bewoner. In dit onderzoek is onder andere forensisch onderzoek verricht en is ook met de medewerkers in gesprek gegaan. Ze zijn gehoord over hun mogelijke rol bij de toedracht van het overlijden van de bewoner.

 

Het tweede onderzoek richt zich met name op de 112-meldingen en de opvolging daarvan. Dit is een onderzoek dat wordt uitgevoerd door onze afdeling VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) en richt zich op het handelen van de politie en de lessen die hiervan kunnen worden geleerd.

 

Het derde onderzoek is het Rijksrechercheonderzoek. Dit onderzoek richt zich specifiek op het handelen van de politie rondom de aanhouding van de bewoner.

 

Sectie
Vandaag vrijdag 21 februari is er op het lichaam van het 27-jarige bewoner een sectie uitgevoerd. De uitkomst van de sectie geeft aanleiding tot nader forensisch onderzoek. De politie-onderzoeken zijn in volle gang. Het zal nog tijd vergen voordat definitieve conclusies kunnen worden getrokken. Daarom worden er voor nu geen verdere mededelingen gedaan.

Man steekt met jerrycan A50 bij Wolfheze over om benzine te halen

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 16:25

WOLFHEZE - Een roekeloze actie zorgde zaterdagmiddag omstreeks 14:00 uur voor een levensgevaarlijke situatie op de A50 bij Wolfheze.

 

Een auto komende vanaf de A12 kwam zonder benzine te staan op de vluchtstrook van de Rijksweg. De 3 inzittenden hebben de auto met de hand honderden meters verderop geduwd om aldaar tegenover een tankstation in de berm te parkeren.

 

De bestuurder van de auto is alle 6 de rijstroken van de drukke A50 overgestoken om bij het tankstation een jerrycan benzine te halen. Andere autobestuurders belde direct 112 waarna de politie de overstekende man in de kraag wist te vatten.

 

Een berger heeft de auto zonder brandstof afgesleept.

Net gekochte auto rolt vanaf oprit bij woning in Ede het water in

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 16:35

EDE - Op de Indira Gandhisingel in Ede is zaterdagmiddag 22 februari een auto te water geraakt. Volgens omstanders zou de auto uit zichzelf achteruit het water in gerold zijn, omdat de handrem er niet op stond. De auto was gisteren gekocht en stond bij de nieuwe eigenaren op de oprit.

 

Volgens Alarmeringen Ede werden hulpdiensten, waaronder het oppervlaktewater reddingsteam uit Wageningen, groots opgeroepen. Uiteindelijk bleek er niemand in de wagen te zitten. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Lange file op A12 vanwege boom over rijbaan

Gemaakt: Zondag, 23 februari 2020 17:16

GEMEENTE EDE - Op op de A12 richting Arnhem is zondag 23 februari een lange file ontstaan vanwege een boom die over een rijbaan was gevallen. De grote boom veel dwars over wij de rechter rijstroken heen. Al het verkeer moet daarom via de uiterst linker baan passeren. De brandweer en Rijkswaterstaat kwamen ter plekke om de boom van de weg te verwijderen.

 

Brandweer Ede was vandaag druk met storm meldingen. Op de Bosveen in Ede is zondag een grote boom omgewaaid. De doorgang op de weg met daardoor volledig geblokkeerd. De brandweer kwam ter plekke om de boom in stukken te zagen.

 

Door de vele regenval is een fietspad langs de Otterloseweg in Wekerom zondagmiddag veranderd in een zwembad. Het water in naastgelegen sloten kwam zo hoog te staan dat het fietspad langs de Otterloseweg volledig onder water kwam te staan. Omwonenden belde de politie deze komen polshoogte nemen om te kijken wat er met de situatie moet gebeuren.

Bestuurder zwaargewond na frontale botsing met rimob op de A12 in Veenendaal

Gemaakt: Zondag, 23 februari 2020 23:26

VEENENDAAL - Zondagavond 23 februari rond 22.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A12 bij Veenendaal.

 

Een bestuurder is door onbekende oorzaak frontaal op een rimpelbuisobstakelbeveiliger, vaak afgekort tot RIMOB gebotst. Volgens omstanders had de bestuurder tijdens het ongeval geen gordel om. Het slachtoffer is zwaargewond in een ambulance met spoed naar het UMC in Utrecht vervoerd.

 

Een berger heeft de personenauto geborgen, het verkeer ondervond hierdoor enige hinder. De politie doet morgenochtend sporenonderzoek om de exacte oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Treinverkeer tussen Ede en Arnhem gestremd na ongeval op spoor

Gemaakt: Maandag, 24 februari 2020 16:21

BENNEKOM - Er rijden maandagmiddag 24 februari geen treinen tussen Ede-Wageningen en Arnhem. Dat meldt de NS. Tussen Ede-Wageningen en Wolfheze is geen treinverkeer mogelijk vanwege een aanrijding met een persoon. Die is daarbij overleden. Het is nog onbekend wat er precies heeft plaatsgevonden.

 

De NS verwacht dat de treinproblemen rond 17.45 uur weer zijn verholpen.

Maximumsnelheid omlaag, ook voor hulpdiensten

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:12

NEDERLAND - Op 16 maart daalt de maximum snelheid op snelwegen overdag naar 100 km/u gaat. Hiermee daalt ook de maximum snelheid voor hulpdiensten. Die ligt met zwaailicht en sirene namelijk op 40 km/u boven de limiet voor het andere verkeer.

 

Nu mogen hulpdiensten nog maximaal 170 km/u rijden. Dit gebeurt niet vaak maar bij een reanimatie telt elke seconde. 

 

Wat is jouw mening? Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Agenten treffen beschadigde auto aan zonder bestuurder

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 16:44

WAGENINGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een incident dat vrijdagavond tussen 20:30-21:00 uur heeft plaatsgevonden op of in de omgeving van de Pabstsendam in Wageningen. Bij het incident was in ieder geval een witte auto betrokken, maar mogelijk nog twee voertuigen.

 

Getuigen hoorden rond die tijd een harde knal maar konden niet thuisbrengen wat het geluid precies was. De witte auto troffen agenten zonder bestuurder en met schade aan op de Pabststendam.

 

Heb jij vrijdagavond tussen 20:30-21:00 uur iets verdachts gezien of gehoord wat mogelijk met dit incident te maken heeft? Laat het de politie weten via  0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Brand in papierverdeler bij Parenco in Renkum

Gemaakt: Zondag, 01 maart 2020 16:26

RENKUM - Zondagmiddag even na 15.00 uur is bij Parenco in Renkum brand ontstaan. De brand zou in een papierverdeler hebben gewoed.


De bedrijfsbrandweer en de korpsen van Heelsum en Wageningen kwamen ter plaatse om de brand te bedwingen.


Het personeel dat in het pand aanwezig was moest naar buiten.

Politie schiet ontsnapte tbs'er dood tijdens vuurgevecht in Ochten [update]

Gemaakt: Zondag, 01 maart 2020 20:02

OCHTEN / POORTUGAAL - Zondagmiddag 1 maart zijn twee TBS patiënten ontsnapt uit FPC de Kijvelanden in Poortugaal. Na een achtervolging op de A15 heeft de politie het tweetal aangehouden. Bij de aanhouding is één van de twee mannen om het leven gekomen. De andere man is aangehouden en zit vast.

 

Gijzeling
De twee TBS'ers hebben rond half vijf vanmiddag een medewerker bedreigd met een vuurwapen en een mes. Vervolgens zijn ze de kliniek ontvlucht. Bij de gijzeling is de betrokken medewerker licht gewond geraakt.

 

Eenmaal buiten de kliniek heeft het duo een taxi staande gehouden, is ingestapt en gevlucht. De politie zette de achtervolging in over de A15. Ter hoogte van Kesteren werd de auto door de politie gestopt.

 

De twee ontsnapte mannen renden naar een nabijgelegen bedrijventerrein waar vervolgens een vuurgevecht ontstond met de politie. Daarbij is één van de twee mannen levensbedreigend gewond geraakt. De 37-jarige man overleed ter plekke. De andere man en de taxichauffeur zijn aangehouden, de politie en de Rijksrecherche doen nader onderzoek.

Vermiste vrouw (48) uit Wageningen is mogelijk in de buurt van Zevenaar

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 16:24

WAGENINGEN - De politie zoekt naar een vrouw uit Wageningen die sinds zondag is vermist. Er is een Burgernet-melding verspreid.


De vrouw is 48 jaar oud en verplaatst zich in een blauwe Audi A4. Ze is 1 meter 60 lang en draagt haar donkerblonde haar in een knotje. Ze heeft een normaal postuur.

Er bestaat een vermoeden, zegt een politiewoordvoerster, dat de vrouw zich in de buurt van Zevenaar ophoudt.

Politie Wageningen zoekt getuigen van incident op de Top Naeffstraat

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 16:36

WAGENINGEN - Politie Wageningen is op zoek naar getuige(n) van een incident die op donderdag 6 februari rond 09.00 uur heeft plaats gevonden op de Top Naeffstraat. Bij dit incident waren meerdere personen betrokken en en één van de personen heeft verwondingen opgelopen.

 

Heeft U genoemde dag rond 09.00 uur wat gezien of gehoord dat mogelijk met dit incident te maken heeft, laat het de politie weten via 0900-8844.

Aanrijding op de Weteringsteeg in Rhenen

Gemaakt: Dinsdag, 03 maart 2020 17:10

RHENEN - Op de kruising Friesesteeg met de Weteringsteeg in Rhenen heeft dinsdagmiddag 3 maart een aanrijding plaatsgevonden. Eén persoon is door het ambulance personeel nagekeken.


De politie onderzoekt de exacte oorzaak van de aanrijding.

Personenauto dwars voor vrachtwagen bij ongeval op A12 in Ede

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 16:11

EDE - Woensdagmorgen 4 maart rond 11.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en personenwagen op de Rijksweg A12 bij Ede.

 

Hoe het ongeval precies heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. Mogelijk ging het mis tijdens het in- of uitvoegen. De auto is uiteindelijk dwars tegen de voorkant van de vrachtwagen tot stilstand gekomen. De automobilist raakte bij het ongeval gewond en is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis gebracht.

 

Rijkswaterstaat heeft twee rijstroken even afgesloten voor het verkeer in verband met de inzet van de hulpdiensten en de bergingswerkzaamheden. Zowel de auto, als de vrachtwagen hebben schade opgelopen.

Auto rijdt cafetaria in Renkum binnen, klanten komen met de schrik vrij [video]

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 16:47

RENKUM - Een automobilist is woensdagmiddag een cafetaria aan de Achterdorpsstraat in Renkum binnengereden. Het lijkt te gaan om een ongeluk.


De man die de auto bestuurde is gewond geraakt. De ernst van zijn verwondingen is niet bekend. Twee klanten die op het moment van het ongeluk in het cafetaria waren, zijn met de schrik vrijgekomen.

 

De omgeving rond het cafetaria is afgezet met linten. De politie en de brandweer zijn ter plaatse in Renkum. Het pand is zwaar beschadigd en wordt door de brandweer door middel van stempels gestut.

 

Naast het voertuig is zand gestrooid over olie of brandstof die op straat is gelekt.

Woning beschoten aan de Haverlanden in Wageningen [video]

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 04:39

WAGENINGEN - Op de Haverlanden in Wageningen is in de nacht van donderdag op vrijdag 6 maart op een raam van een woning geschoten. Er zou meerdere keren geschoten zijn. Er raakte niemand gewond.


Getuigen zouden gezien hebben dat 2 verdachte personen met een masker op een steeg in zijn gevlucht. Aan de gaten te zien is er vermoedelijk met een licht wapen geschoten.

 

De straat is afgezet en de politie doet onderzoek. De Forensische Opsporing komt ter plaatse. Er zijn 3 kleine op kogeltjes lijkende balletjes in de goot aangetroffen.

Politie zoekt twee jongens na beroving aan de Elstar in Wageningen

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 19:37

WAGENINGEN - Vrijdagavond rond 18:45 uur heeft er een beroving plaatsgevonden aan de Elstar in Wageningen. De verdachten zijn vermoedelijk richting de Cerise gevlucht. Een vrouw van 24 belde de politie omdat ze door twee mannen met een steekwapen was bedreigd. Ze hebben geen buit kunnen maken. Het slachtoffer is ongedeerd gebleven.

 

Verdachten
2 getinte jongens rond de 20 jaar.
Een draagt een grijze sweater met een gezet postuur.
De andere droeg donkere kleding.
Deze was mager van postuur.

 

De politie is een zoek actie in de omgeving gestart. Mocht u iets gehoord of gezien hebben belt u de politie 112 of 0900 8844.

BART!-experiment: eenvoudig melden zonder bellen

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 16:23

NEDERLAND - Wat doe je als je een incident wilt melden in je wijk, zoals geluidsoverlast of problemen met hangjongeren? Daarvoor kun je in de toekomst BART! gebruiken, een meldingsplatform waarmee je met behulp van slimme techniek pijlsnel buren, gemeente en politie tegelijk op de hoogte brengt. De techniek achter BART! is nog in ontwikkeling en werd onlangs getest in een proeftuin in Den Haag. Op donderdag 5 maart zijn de laatste bevindingen gedeeld om te zien of het platform breder inzetbaar is.

 

social media
BART! staat voor Burger Alert Real Time . Het is een real time, digitaal meldingsplatform voor bewoners om verdachte situaties 24/7 te delen met politie, gemeente en andere BART! -gebruikers. De techniek achter BART! maakt gebruik van bestaande apps en sociale mediaplatforms, zoals Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp.


Bij overlast, verdachte situaties of sociale problemen geven bewoners via BART! een digitale waarschuwing aan elkaar, en indien nodig onderneemt de politie of de gemeente direct actie.

 

Verschil
Op dit moment zijn er al bewonersinitiatieven om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te vergroten, zoals de WhatsApp-buurtgroepen en buurtwachten. Wat is het verschil?


BART! gaat uit van een nieuwe technologie die werkt volgens algoritmes. Dit houdt in dat als een bewoner een bericht stuurt via BART! het systeem een bepaalde combinatie van woorden uit dat bericht herkent en er verband tussen legt. Met behulp van slimme technologie worden deze online berichten automatisch geselecteerd en gestructureerd aangeboden aan het juiste loket bij gemeente of politie.


De melding van een bewoner wordt automatisch door het systeem doorgestuurd naar de instantie die erover gaat, zonder dat er een telefoontje aan te pas komt of dat een bericht eerst door iemand moet worden uitgelezen. Er komt dan een waarschuwing binnen bij de meldkamer waardoor een medewerker weet dat er op een bepaald adres wat aan de hand is.

 

Drempel
René Rosmolen werkt bij de meldkamer en heeft, als operationeel specialist, veel te maken met social media en innovatie. Over BART! zegt hij: 'Bij een verdacht incident is de drempel voor bewoners vaak te hoog om 112 te bellen. Het is dan eenvoudiger om even een berichtje te sturen naar de politie. Die online berichten komen vaak van jongeren die minder snel geneigd zijn om te bellen om iets te melden en vaker online zijn. Voor de politie zijn de online berichten gunstig. Het levert extra informatie op en er zijn meer bewoners die getuigen over hetzelfde incident. Daarnaast kun je sneller handelen omdat je meteen de locatiegegevens bij de hand hebt en precies kunt zien waar de melder zich bevindt.'

 

Filters
BART! is nog een experimenteel systeem. De eerste proeftuinen in Den Haag zijn gebruikt om het meldingsplatform uitgebreid te testen en in de toekomst verder te ontwikkelen, zodat het platform beter aansluit bij de behoefte van bewoners. 'Een bewoner kan met BART! zelf kiezen wanneer en op welke manier hij contact opneemt met de politie', vertelt de Haagse inspecteur wijkzorg politie Mart Spruijt. 'Dat werkt drempelverlagend, want een bewoner kan ons dan via meer verschillende kanalen bereiken, dan alleen via het huidige 0900-8844 nummer. Een ander voordeel is dat het systeem van BART! filters heeft, waardoor een bericht over een losse stoeptegel niet meer bij de politie binnenkomt maar automatisch naar de gemeente gaat. En als er een overlastmelding bij de politie binnenkomt hebben we meteen de locatiegegevens van bewoners, zodat we sneller kunnen ingrijpen.'

 

Moderator belangrijk
Uit de praktijkproef blijkt dat een goede moderator in een appgroep ook belangrijk is. Weerbaarheidsprofessional Edwin van Rijswijk heeft als bewoner deelgenomen aan de praktijkproef van BART! Hij zegt daarover: 'Het systeem via sociale media is een mooie aanvulling in het contact met de politie. Dat kan naar mijn idee nog verder worden doorontwikkeld, zodat je bij een incident als bewoner ook real time aan de meldkamer een video kan laten zien of een spraakbericht kan doorgeven.'

 

Doorontwikkeling BART!
Op donderdag 5 maart werden de opgedane inzichten met BART! uit de praktijkproef Den Haag landelijk gedeeld met betrokken professionals. De resultaten kunnen nu worden uitgewerkt naar een daadwerkelijke aanpak in de praktijk. De input van de bewoners en betrokken professionals wordt daarbij meegenomen.BART! is een project waaraan de gemeente Den Haag, de politie, CGI, TNO, TU Delft en TIGNL samenwerken.

Twintig teams uit Gelderland en Flevoland doen mee met ABWC wedstrijden in Harskamp

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 18:00

HARSKAMP - Bij de bedrijfsbrandweer van het Infanterie Schietkamp (ISK) in Harskamp zijn vandaag ABWC wedstrijden gehouden. Het militaire brandweerkorps bestaat dit jaar 25 jaar.

 

Op een TAS-HD en een 112 baan werden de wedstrijden gehouden. Twintig teams uit Gelderland en Flevoland deden mee aan de wedstrijden.

 

De ploegen op de HD baan kregen een brand inzet voor de kiezen. De ploeg op de 112 baan kreeg te maken met een heftruckbrand een beknelling onder een heftruck en een persoon die bekneld zat met zijn hand onder een machine.

 

De deelnemende ploegen TAS-HD zijn Dodewaard, Wageningen, Harderwijk 3, De Valk, Ermelo, Zutphen, Barneveld 1, Creil, Winterswijk en Elst.

 

Uitslag: 

Nr 1 korps Harderwijk gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Asperen (GLD) op 16 Mei

Nr 2 korps Dodewaard gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Asperen (GLD) op 16 Mei

Nr 3 korps Barneveld gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Vinkeveen (UT) op 16 Mei

De vrijwilligers van De Valk werden 5e. 

 

 

 

Deelnemende ploegen 112 baan zijn Emmeloord, Kootwijkerbroek 3, Gameren, Elspeet, Culemborg, Waardenburg, Elburg, Zetten 2, Buren en Asperen. 

 

Nr 1 gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Asperen (GLD) op 16 Mei

Nr 2 gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Scheemda (GR) op 9 Mei

Nr 3 gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Tjallebert (FR) op 16 Mei

Hulpdiensten rukken groots uit voor incident in woning Wageningen

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 18:10

WAGENINGEN - Voor een nog onbekend incident in een woning aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen zijn zondagmiddag 8 maart veel hulpdiensten opgeroepen. Er is ook een traumahelikopter geland. Het trauma personeel is door een bewoner van de veerstraat naar Generaal Foulkesweg gebracht.

 

Twee ambulances, drie politie voertuigen, de traumahelikopter LL3 en de OVGD zijn inmiddels ter plaatse. Het is niet bekend wat zich in de woning heeft afgespeeld. Eén persoon is onder begeleiding van een trauma arts met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Proef met uitzetten verkeerslichten in Bennekom

Gemaakt: Donderdag, 12 maart 2020 18:47

BENNEKOM - Op dit moment werkt de gemeente Ede aan de doorfietsroute Ede-Wageningen. We maken verschillende kruispunten veiliger en fietsers krijgen meer voorrang. Dat geldt ook voor het kruispunt Edeseweg – Molenstraat – Strooijweg in Bennekom. De gemeente onderzoekt nu of het kruispunt prettiger gemaakt kan worden voor fietsers, door de verkeerslichten uit te zetten. Daarnaast verwacht de gemeente dat het verkeer hierdoor beter kan doorrijden.


Verkeerslichten uit

De proef duurt tot 29 maart. In die periode staan de verkeerslichten overdag uit. Om de proef veilig te laten verlopen, zijn de lijnen op de weg opnieuw geschilderd. Zo zijn de voorrangsregels duidelijk. Bij de verkeerslichten zijn informatieborden geplaatst met daarop een korte uitleg over waarom ze uit zijn.


Situatie in de gaten houden

Samen met experts op het gebied van verkeer houdt gemeente Ede de situatie in de gaten. Dit gebeurt aan de hand van camerabeelden. Ook zijn er op verschillende tijdstippen medewerkers op het kruispunt aanwezig. Als blijkt dat verkeer inderdaad beter door kan rijden en dat het kruispunt nog steeds veilig is, kijkt men naar een nieuw kruispuntontwerp waarbij de verkeerslichten weg kunnen.

Lege schappen in de supermarkten na coronamaatregelen

Gemaakt: Vrijdag, 13 maart 2020 16:11

NEDERLAND - In verschillende Nederlandse supermarkten waren vrijdagmorgen lege schappen te zien. Mensen zijn waarschijnlijk gaan hamsteren vanwege de extra coronamaatregelen die premier Mark Rutte donderdag aankondigde. Vooral houdbare etenswaren als conserven, pasta en afbakbroodjes vliegen de winkels uit. Ook toiletpapier en Paracetamol gaan hard.

 

Online

Bij Albert Heijn is het op dit moment niet mogelijk om online boodschappen te bestellen. De supermarkt vraag klanten om het later nog een keer te proberen. Jumbo heeft inmiddels een bestellimiet ingesteld.

 

 

Politie Wageningen zoekt getuigen van brandstichtingen

Gemaakt: Vrijdag, 13 maart 2020 20:12

WAGENINGEN - Aan de Bloemhof en de Pomona zijn in januari een aantal voertuigbranden geweest. De politie zoekt specifieke getuigen.


In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 januari rond 03:00 uur kwam de melding binnen dat er aan de Bloemhof een bestelbusje in brand was geraakt. Een paar dagen later werd in de nacht nog een brand gemeld. Dat was aan de Pomona in de nacht van donderdag 16 januari op vrijdag 17 januari rond 02:50 uur. Mede dankzij snel optreden van de brandweer kon ergere schade voorkomen worden.

 

Getuigen gezocht
De politie kan de hulp van getuigen goed gebruiken om deze zaken op te kunnen lossen. We zoeken daarom mensen die op die 15 januari rond 03:00 iets gehoord of gezien hebben. Dezelfde oproep hebben we voor mensen die rond 03:00 uur op vrijdag 17 januari iets gehoord of gezien hebben in de buurt van de Pomona. Denk bijvoorbeeld aan verdachte personen, voertuigen of andere situaties die u nu misschien toch verdacht vindt.

 

Uw tips kunnen bijdragen aan het oplossen van deze zaken. Geef ze daarom door via 0900-8844. Het kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Beschonken man loopt met fiets en houdt het achterwiel omhoog

Gemaakt: Zaterdag, 14 maart 2020 06:33

WAGENINGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02:10 uur zagen agenten een man over de Markt in Wageningen lopen. De man voerde een zwarte herenfiets met zich mee. Agenten zagen dat de man het achterwiel op had getild en dat de fiets nog op slot stond. De man bleek geen geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen, vond het nodig de agenten te beledigen en was onder invloed van alcohol. Voor deze feiten is de man aangehouden en ingesloten.

 

De politie heeft het vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig is en zij zijn op zoek naar de eigenaar. De fiets is waarschijnlijk ook op de Markt zelf weggenomen. Is de fiets op de foto van u of kent u mogelijk de eigenaar dan komt de politie graag in contact met u. U kunt bellen met 0900-8844 onder vermelding van nummer 2020114510.

Met coronavirus besmette patiënt opgenomen in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Gemaakt: Zaterdag, 14 maart 2020 16:47

EDE - In Ziekenhuis Gelderse Vallei is een patiënt opgenomen die besmet is met het coronavirus (COVID-19). Dit bleek uit de test. Deze patiënt is vanaf opname in isolatie behandeld.

 

Ziekenhuis Gelderse Vallei is voorbereid op de eventuele komst van grote aantallen patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Patiënten kunnen hiervan iets merken doordat er bijvoorbeeld patiënten naar andere afdelingen worden verplaatst in het ziekenhuis. Ook kunnen niet-acute ingrepen, afspraken en onderzoeken worden verschoven of poliklinische afspraken telefonisch afgehandeld.

 

Burgemeester Verhulst: "Ik wens de patiënt veel sterkte en beterschap. We werken met elkaar hard om verdere verspreiding te voorkomen. Laten we elkaar steunen en helpen waar het kan."

Noodverordening afgekondigd in Gelderland-Midden

Gemaakt: Zaterdag, 14 maart 2020 20:12

De voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, heeft een noodverordening afgekondigd. Hiermee zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden verboden, in de periode van 14 maart 20.00 uur tot en met 31 maart 2020. 

 

Gisteren is door minister Bruins van Medische Zorg en Sport, mede namens de minister van Justitie en Veiligheid, een aanwijzing gegeven aan alle veiligheidsregio's. Om uitvoering te geven aan deze aanwijzing is een noodverordening afgekondigd. De noodverordening maakt het mogelijk om binnen de Veiligheidsregio op de maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd, te kunnen toezien en te kunnen handhaven.

 

Alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden zijn in de periode van 13 maart 20.00 uur tot en met 31 maart 2020 verboden en strafbaar. Dit geldt daarnaast voor publieke locaties, zoals horeca, musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. En voor samenkomsten in gebouwen ten behoeve van religieuze bijeenkomsten. Handelen in strijd met de noodverordening levert een overtreding op.

 

Ahmed Marcouch, voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden: "De gevolgen en de maatregelen rond het coronavirus zijn heel ingrijpend en hebben voor iedereen veel impact. Gelukkig zien we dat bijna alle organisatie, ondernemers en verenigingen uitvoering geven aan de landelijke maatregelen. Dat is ook nodig, om de snelle verspreiding van Corona-besmettingen te beperken en kwetsbare mensen te beschermen. En om te voorkomen dat de zorg overbelast raakt, hebben we de medewerking van elk individu nodig. Want het is belangrijk dat iedereen die zorg nodig heeft, deze ook kan krijgen."

 

De verordening geldt voor het grondgebied van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Dit zijn de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar, Ook andere veiligheidsregio's hebben een noodverordening afgekondigd. De noodverordening is van kracht tot het moment waarop zij wordt ingetrokken, maar uiterlijk tot 1 april.

Auto vliegt in brand na aanrijding in Heelsum [video]

Gemaakt: Zondag, 15 maart 2020 05:19

HEELSUM - In de nacht van zaterdag op zondag 15 maart heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de N225 ter hoogte van de toerrit naar de A50 in Heelsum. Hier waren 2 personen auto's bij betrokken.


Beide voertuigen kwamen uit de richting van Renkum. Een BMW stond bij de stoplichten rechts voorgesorteerd om de A50 op te rijden. Een Volkswagen Polo knalde met hoge snelheid achterop de BMW. Hierop vloog de BMW in brand.

 

De bestuurder van de BMW kon op tijd zijn voertuig verlaten Hij raakte licht gewond en is in de ambulance onderzocht. Vervolgens kon hij even later met zijn ouders mee naar huis.

 

De bestuurder van de volkswagen Polo zou volgens omstanders beschonken zijn. Hij is aangehouden. De BMW brandde helemaal uit, en werd door de berger weggetakeld. De polo liep forse schade aan de voorzijde op, ook deze werd afgesleept.