Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:34:08 Wur Sporthal De Bongerd Geb. Bornsesteeg 6708PE Wageningen 9370 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

donderdag 21 januari 2021

Archief

De eerste hittegolf van het jaar is een feit

Gemaakt: Zondag, 09 augustus 2020 15:56

REGIO - De eerste hittegolf van het jaar is een feit. In De Bilt werd even na 10.00 uur een temperatuur van 25 graden bereikt, waarmee het voor de vijfde dag op rij een zomerse dag is. De afgelopen drie dagen was het bovendien meer dan 30 graden en daarmee is nu officieel sprake van een hittegolf.

 

Recreatieplas Zeumeren bij Voorthuizen is weer te druk, net als zaterdag. Daarom kunnen nieuwe bezoekers er niet meer terecht. Dezelfde maatregel geldt voor plas Hilgelo bij Meddo.

 

Rond 13:00 was er een incident aan de Groningerstraat in Amersfoort. Hoewel de politie melding maakte van een aanrijding gaat het vermoedelijk om een onwelwording. Met paraplus werd het slachtoffer en hulpverlening tegen de hitte beschermd.

 

De planten op de hoek van de Zevenhuizerstraat/ Dominee Posthumus Meijjesweg in Hoogland worden met paraplus beschermd.

 

Code oranje
Vanwege "extreme hitte" heeft het KNMI voor Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland code oranje afgegeven. In het zuiden worden maxima tot 36 graden verwacht.

Eerste eikels vallen van de boom en die kunnen giftig zijn voor honden

Gemaakt: Dinsdag, 18 augustus 2020 16:19

NEDERLAND - De eerste eikels zijn van de eikenboom gevallen op veel plekken in Nederland. Hondenbaasjes zullen daarom de komende tijd extra alert moeten zijn. Jonge eikels en eikenblad zijn namelijk giftig voor veel dieren.

 

Eikels en groen eikenblad bevatten het giftige tannine en kunnen vergiftigingen veroorzaken voor dieren. Vooral eikels die onrijp zijn bevatten de stof tannine.

 

Ook paarden, schapen en geiten kunnen gezondheidsklachten krijgen van de eikels. Als een hond teveel eikels binnenkrijgt kan dat leiden tot nierfalen.

 

Als je merkt dat je huisdier eikels heeft binnengekregen en daar last van heeft, wordt geadviseerd direct een dierenarts te waarschuwen.

Brand in keuken van woning in Wageningen

Gemaakt: Donderdag, 20 augustus 2020 04:58

WAGENINGEN - Woensdagavond 19 augustus rond 23.55 uur is brand ontstaan in een woning aan de Ambachtstraat in Wageningen.

 

De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een magnetron. De brandweer heeft de magnetron afgekoppeld en in de tuin gelegd.

Scooterrijder aangereden op rotonde in Wageningen

Gemaakt: Donderdag, 20 augustus 2020 17:18

WAGENINGEN - Op de opnieuw ingerichte rotonde aan de Kortenoord Allee met de Marijkeweg is donderdagmiddag 20 augustus een scooter aangereden.

 

Een afslaande automobilist zag de scooter te laat. De bestuurster van de scooter raakte gewond. De scooter liep veel schade op.

Gebouw Universiteit Wageningen ontruimd na brandmelding

Gemaakt: Vrijdag, 21 augustus 2020 16:39

WAGENINGEN - Vrijdagmiddag 21 augustus rond 13.45 uur ging het brandalarm af in een laboratorium van de Universiteit Wageningen aan de Droevendaalsesteeg in Wageningen.

 

De brandweer heeft onderzoek gedaan in het laboratorium en er bleek geen sprake te zijn van brand. Waarom het brandalarm is afgegaan, is niet duidelijk.

Gestolen auto in brand gestoken aan de Langschoterweg in Bennekom

Gemaakt: Zaterdag, 22 augustus 2020 03:32

BENNEKOM - In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 augustus, rond 1.15 uur, is brand ontstaan in een gestolen auto aan de Langschoterweg in Bennekom. De brand werd bij 112 alarmeringen Ede gemeld als een ongeval waarvoor ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Toen bleek dat het om een autobrand ging werd deze geannuleerd.

 

De auto stond op een afgelegen plek en is naar alle waarschijnlijkheid aangestoken. In de database van de RDW staat het voertuig als gestolen geregistreerd. De politie heeft een plaatsdelict gemaakt en de forensische opsporing zal de brand onderzoeken.

Maaltijdbezorgster op scooter gewond bij aanrijding in Wageningen

Gemaakt: Maandag, 24 augustus 2020 18:58

WAGENINGEN - Op de Vergersweg is maandag 24 augustus een maaltijd bezorgster op een scooter aangereden door een automobilist. De bestuurster van de scooter raakte hierbij gewond.

 

De automobilist kwam uit een zijstraat en zag vermoedelijk door de laagstaande zon de scooter niet. De schade aan beide voertuigen is aanzienlijk. De Vergersweg is tijdelijk afgesloten.

 

De scooterrijdster is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vergeten pannetje op het vuur in zorgcomplex Wageningen

Gemaakt: Dinsdag, 25 augustus 2020 16:52

WAGENINGEN - Aan de schaepmanstraat in Wageningen is dinsdagmiddag een klein brandje geweest in een appartement van een zorgcomplex.

 

In een kamer heeft een bewoner een pannetje op het vuur vergeten. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het appartement geventileerd. Er zijn geen gewonden gevallen. 

Hoogwerker ingezet voor blussen brand in hoge boom Rhenen

Gemaakt: Dinsdag, 25 augustus 2020 20:44

RHENEN - Dinsdagavond 25 augustus rond 20.00 uur is brand ontstaan in een boom aan de Bergweg in Rhenen.

 

De brand die behoorlijk hoog in de boom was bleek moeilijk te bestrijden. De brandweer had een hoogwerker nodig om de brand te kunnen blussen. Hoe de brand in de boom is ontstaan, is niet duidelijk.

Auto raakt van de Ritzema Bosweg in Wageningen

Gemaakt: Woensdag, 26 augustus 2020 02:00

WAGENINGEN - Op de N225 (Ritzema Bosweg) in Wageningen is dinsdagavond 25 augustus een auto van de weg geraakt. Vermoedelijk is de auto in de berm terecht gekomen, vervolgens heeft de bestuurder de macht over zijn stuur verloren.


Eén van de inzittenden raakte hierbij gewond. Het slachtoffer is in de ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het voertuig liep veel schade op en is afgesleept. Het verkeer op de N225 liep enige hinder op vanwege de afhandeling van het ongeval.

Slachtoffer bekneld na ongeval op de Cuneraweg - N233 in Rhenen

Gemaakt: Woensdag, 26 augustus 2020 18:50

RHENEN - Woensdagavond 26 augustus rond 18.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Cuneraweg - N233 in Rhenen.

 

Een personenauto is tijdens het rijden in de berm terechtgekomen. Door het terugsturen is de auto op de andere rijbaan gekomen waardoor een andere auto hard in de flank botste. Beide voertuigen zijn flink beschadigd geraakt.

 

De bestuurder van een van de auto's zat door de klap bekneld, de brandweer heeft het dak van de auto verwijderd om het slachtoffer te bevrijden. Deze is na de bevrijding met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De N223 is door het ongeval volledig afgesloten. Hoelang dit zal gaan duren is nog niet bekend.

RIVM waarschuwt voor valse SMS berichten

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 18:54

NEDERLAND - Pas op! Dit bericht is NIET van het RIVM, het RIVM stuurt geen sms-jes.


Kwaadwillenden proberen je mogelijk bankgegevens te ontfutselen. Telefoontje van de GGD en twijfel je? Hang op en bel je regionale GGD.

Dr. W. Dreeslaan in Bennekom afgesloten vanwege koeien op de weg

Gemaakt: Zondag, 30 augustus 2020 16:34

BENNEKOM - Zondagmiddag 30 augustus rond 13.20 uur werd de Dr. W. Dreeslaan - N781 in Bennekom door politie afgesloten, nadat er koeien over de provinciale weg liepen.

 

Hoe de dieren hebben kunnen losbreken, is niet bekend. Uiteindelijk wisten de agenten samen met de eigenaar de koeien terug het weiland in te krijgen.

Scooterrijder botst tegen geparkeerde auto in Wageningen

Gemaakt: Maandag, 31 augustus 2020 16:28

WAGENINGEN - Op de Kennedyweg in Wageningen is maandag 31 augustus een scooterrijder tegen een stilstaande auto gebotst. De auto stond op de weg geparkeerd.


De scooterijder knalde door het achterraam van de auto en raakte gewond. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw steelt scootmobiel uit hal van wooncomplex in Wageningen

Gemaakt: Woensdag, 02 september 2020 17:43

WAGENINGEN - Vrouw steelt scootmobiel uit hal van wooncomplex in Wageningen.

 

Wie is deze vrouw? Mocht de identiteit over twee weken nog niet bekend zijn, dan zal de politie herkenbare foto’s plaatsen. Meld je bij het politiebureau en voorkom dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht.

Veel schade bij aanrijding op kruising in Wageningen

Gemaakt: Woensdag, 02 september 2020 17:50

WAGENINGEN - Op de kruising Hartenseweg met de Hollandesweg in Wageningen zijn woensdagmiddag twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Er zou sprake zijn van een voorrangs fout. Volgens 112 Alarmeringen Wageningen vond de aanrijding om 17:30 uur plaats.

 

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Er bleek geen sprake van letsel. De kruissing is tijdelijk afgesloten voor verkeer. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Agenten niet vervolgd om doodschieten ontsnapte TBS-er in Ochten

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 16:31

OCHTEN - De agenten die op zondag 1 maart 2020 in het Gelderse Ochten een ontsnapte TBS-er op zijn vlucht doodschoten, worden niet strafrechtelijk vervolgd. De TBS-er werd dodelijk getroffen door één van de schoten. Uit onderzoek van de Rijksrecherche is gebleken dat de agenten volgens de ambtsinstructie hebben gehandeld.

 

De Kijvelanden
De TBS-er ontsnapte die middag samen met een andere gedetineerde uit Forensisch Psychiatrisch Centrum 'De Kijvelanden' in het Zuid-Hollandse Poortugaal. Ze bedreigden eerst met een mes en een vuurwapen een personeelslid en gijzelden buiten de TBS-kliniek een taxichauffeur. Door snel optreden van de opsporingsdiensten kon het taxibusje waarin de mannen zaten worden getraceerd op de snelweg A15. Toen het ontsnapte tweetal doorkreeg dat de politie hen op de hielen zat, vluchtten ze de taxi uit en renden een industrieterrein op. Eén van de mannen schoot daarbij meerdere keren gericht op agenten. De politie schoot daarop terug waardoor de schutter dodelijk getroffen werd. Achteraf bleek dat de man een wapen met knalpatronen gebruikt had en geen echt vuurwapen.

 

Rijksrecherche
Er is door de Rijksrecherche uitgebreid onderzoek gedaan naar het schietincident. De betrokken agenten zijn gehoord en er is gesproken met getuigen. Dat is standaard het geval als agenten hun dienstwapen hebben gebruikt. De situatie op het industrieterrein was tijdens het vuurgevecht zeer hectisch en levensbedreigend voor de agenten. Gezien de snelheid waarop de gebeurtenissen elkaar opvolgden, was het voor de politie niet mogelijk om naar een ander middel dan hun vuurwapen te grijpen om de ontsnapte TBS-er te stoppen.

Alle betrokkenen zijn inmiddels van deze beslissing op de hoogte gebracht.

 

Zie ook:

Hulpdiensten halen persoon uit water bij Randwijk, slachtoffer naar ziekenhuis

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 16:11

RANDWIJK - Op de veerweg in Randwijk is donderdag 10 september een persoon te water geraakt. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Duikers van de brandweer hebben het slachtoffer uit het water gehaald. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, het is niet bekend hoe ze er aan toe is. Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) was aanwezig voor medische hulpverlening.


De politie onderzoekt hoe de jonge vrouw in het water terecht is gekomen. De brug bij de Veerweg is afgesloten. De pont is tijdelijk buiten dienst.

 

Vragen of gedachten over zelfdoding? Bel 113 of gratis 0800-0113, of ga naar www.113.nl.

Auto in de vangrail na aanrijding op de A12 in Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 18:05

BENNEKOM - Vrijdagmiddag 11 september rond 17.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A12 in Bennekom. Een personenauto is achterop een voorganger gebotst. Een auto belandde door de klap in de vangrail, de andere auto raakte beschadigd.

 

Een persoon werd in een opgeroepen ambulance gecontroleerd maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Een berger komt de auto's bergen.

Gewonde bij steekpartij op de Vanenburgstraat in Wageningen

Gemaakt: Zaterdag, 12 september 2020 04:47

WAGENINGEN - Op de Vanenburgstraat in Wageningen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 september 2020 een steekpartij plaatsgevonden. Volgens 112 Meldingen Wageningen vond het incident omstreeks 04:30 uur plaats.

 

In de avond was de woning van het slachtoffer al bekogeld met stenen. Even na 4 uur kwam de verdachte bij het slachtoffer aan de deur om verhaal te halen. Hieruit ontstond een vechtpartij, er werd volgens een getuige met onder andere planken of geslagen. Vervolgens werd er op het slachtoffer ingestoken.


De Vanenburgstraat is grotendeels afgesloten, in de straat is een flink bloedspoor aangetroffen. De technische recherche is ter plaatse om onderzoek te doen.

 

De verwondingen waren dusdanig ernstig dat het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis is gebracht

 

De dader is nog niet aangehouden. Heeft u rond 4.30 iets opvallends gezien in die omgeving, bel dan 112!

Wielrenner gewond bij aanrijding op kruising in Wageningen

Gemaakt: Zondag, 13 september 2020 16:33

WAGENINGEN - Op de kruisding Generaal foulkesweg met de Bosrandweg in Wageningen is zondag een wielrenner gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een automobilist.

 

De wielrenner reed op de Generaal foulkesweg in de richting van het centrum. De automobilist naderde vanaf de Bosrandweg het fietspad van de Generaal foulkesweg, hierbij zag hij de wielrenner over het hoofd. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Scooter volledig in vlammen op de Sportstraat in Wageningen [video]

Gemaakt: Maandag, 14 september 2020 19:19

WAGENINGEN - Op de Sportstraat in Wageningen is maandag 14 september een scooter in brand gevlogen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

 

Volgens een getuige zou de scooter tegen een woning gebben gestaan met 2 flessen benzine. De brandweer heeft het vuur geblust.

Wietplantage aangetroffen in flatwoning Wageningen

Gemaakt: Dinsdag, 15 september 2020 16:20

WAGENINGEN - In een appartement van een flat aan de Churchillweg in Wageningen is dinsdagochtend 15 september een wietplage aangetroffen

 

De politie heeft met een ram de deur geforceerd. In de woning werd een 100 tal planten aangetroffen. De plantage is ontmanteld. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Veel schade bij verkeersongeval op nieuwe afrit A12 in Bennekom

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 17:04

BENNEKOM - Woensdagmorgen 16 september rond 11.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Dr. W. Dreeslaan - N781 bij de nieuwe afrit van de A12 in Bennekom.

 

Een bestelbus en personenwagen zijn op de net nieuw geopende afrit op elkaar gebost. De inzittenden zijn behandeld in een ambulance maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Door het ongeval liep de Dr. W. Dreeslaan helemaal vast.

 

Een bergingsbedrijf heeft de personenwagen en de bestelbus geborgen.

Prinsjesdag 2020: 24 miljoen euro voor de Landelijke Agenda suïcidepreventie

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 18:02

De Rijksoverheid stelt de komende vijf jaar 4,8 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Monique Kavelaars, voorzitter van de Raad van Bestuur van 113 Zelfmoordpreventie: "Deze toekenning van financiële middelen voor suïcidepreventie is een geweldige mijlpaal. Elke dag sterven in Nederland gemiddeld vijf mensen door zelfmoord, elke week gemiddeld een minderjarige. Dat getal moeten we met elkaar omlaag brengen. Staatssecretaris Paul Blokhuis zet hiermee in op duurzame suïcidepreventie, die maatschappelijk breed gedragen wordt en waarvan diverse (landelijke en regionale) programma's deel uit zullen maken. 113 Zelfmoordpreventie wil samen met tal van partners binnen en buiten de zorg werken aan minder suïcidepogingen en minder suïcides."

 

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025: een integrale netwerkaanpak
In deze derde landelijke Agenda Suïcidepreventie staat versterking van de netwerkaanpak centraal zodat nog meer mensen, bedrijven en organisaties zich aansluiten. Suïcidepreventie wint aan slagkracht met een integrale netwerkaanpak, waarbij partners de eigen expertise en die van netwerken combineren. Kavelaars: "Als 113 geloven we dat we met een breed gedragen aanpak, in samenwerking met tal van bedrijven en (zorg)organisaties in diverse sectoren zelfmoord beter kunnen voorkomen. Als we gezamenlijk inzetten op meer bewustwording, meer gedeelde kennis, praktische handvatten en programma's in onder andere het onderwijs, de zorg en het sociaal economische domein kunnen we het hoge aantal suïcides terug dringen. Juist nu en de komende jaren waarin mensen als gevolg van de effecten van de coronacrisis extra hard getroffen worden door financiële problemen, sociaal isolement en waarin de al kwetsbare mens geraakt wordt, moeten we krachten bundelen en proactief anticiperen op de gevreesde groei in suïcidaliteit. De Nederlandse overheid laat via VWS met deze keuze zien dat zij streeft naar minder zelfmoord. Ik hoop van harte dat ook andere organisaties en het bedrijfsleven zich hiervoor hard gaan maken. Zelfmoordpreventie, doe je samen." In oktober zal de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025 gedeeld worden met de Tweede Kamer.

 

17 miljoen gatekeepers
Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord levens kan redden. In de Landelijke Agenda wordt daarom ingezet op beroepsgerichte campagnes binnen en buiten de zorg en publiekscampagnes om meer bewustwording te realiseren en Nederlanders te stimuleren het gesprek te voeren over dit moeilijke onderwerp. Eén van de middelen daartoe is de gratis online training suïcidepreventie voor elke Nederlander op www.vraagmaar.nl In een uur tijd leren deelnemers te signaleren, het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten en te verwijzen naar hulp.

 

Financiering Landelijke Agenda Suïcidepreventie versus Instellingssubsidie 113 Zelfmoordpreventie
De financiering van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie betreft middelen ten behoeve van preventieprogramma's onder leiding van 113 Zelfmoordpreventie al dan niet in samenwerking met en uitgevoerd door diverse andere (zorg)organisaties. De financiering van 113 Zelfmoordpreventie valt hier niet onder. Kavelaars: "We gaan er vanuit dat toekomstgerichte financiering van 113 als organisatie voor zelfmoordpreventie voldoende stevig blijft, ook in de nasleep van corona."

Fietser komt onder afslaande vrachtwagen op de Grebbeweg in Rhenen

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 16:25

RHENEN - Donderdagmiddag 17 september rond 14.55 uur heeft een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden op de Grebbeweg - N225 in Rhenen. Een fietser is met zijn fiets onder een afslaande vrachtwagen gekomen. Het slachtoffer is door een trauma-arts en ambulancepersoneel behandeld waarna hij met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De traumahelikopter landde op het parkeertrein van het station.

Politie zoekt in Wolfheze met helikopter en speurhonden naar vermiste vrouw uit Ede

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 21:36

WOLFHEZE - Donderdagavond 17 september rond 20.00 uur is de politie op zoek gegaan naar de vermiste vrouw in de bossen aan de Amsterdamseweg - N224 in Wolfheze.

 

De politie is sinds donderdagmiddag op zoek naar de 55-jarige Elizabeth van den Ham uit Ede. De zoektocht is dermate urgent dat de politie vanavond een zoekactie is gestart. Ondermeer een politiehelikopter en speurhonden werden ingezet.

 

Zie ook:

Vermiste vrouw uit Ede (55) terecht na grote zoekactie

Gemaakt: Vrijdag, 18 september 2020 15:58

EDE - De vrouw van 55 uit Ede die sinds donderdag werd vermist, is terecht. Mevrouw is in redelijke gezondheid aangetroffen in haar woonplaats. Een omstander alarmeerde agenten.

 

De vrouw was sinds donderdagmorgen onvindbaar. Omdat de politie sprak van een 'urgente vermissing' werd een grote zoekactie naar haar gestart. Daarbij waren onder meer speurhonden, een team veteranen van het leger dat gespecialiseerd is in het zoeken van vermiste personen, en een politiehelikopter betrokken.

Aantal coronabesmettingen in Wageningen neemt toe

Gemaakt: Vrijdag, 18 september 2020 19:53

WAGENINGEN - U heeft het ongetwijfeld gehoord of gelezen. Het aantal coronabesmettingen in Wageningen neemt toe. Deze vinden met name plaats onder jongeren/studenten.

 

De gemeente heeft hierover nauw contact met de GGD, studentenverenigingen en de WUR. De gemeente ziet er bij deze doelgroepen extra op toe dat de coronamaatregelen nageleefd worden. Dat blijven we doen. Ook handhaven de gemeente en politie hierop. We doen ook een dringende oproep aan de horeca om geen grote groepen jongeren te ontvangen. Daarnaast kijken we samen met jongeren/studenten naar veilige alternatieven om elkaar toch informeel te kunnen ontmoeten. Voor alle inwoners blijft het belangrijkste om met elkaar de coronamaatregelen in acht te nemen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Bankstel in brand bij studenten complex in Wageningen

Gemaakt: Zondag, 20 september 2020 04:23

WAGENINGEN -Bij een studenten complex aan de Haarweg in Wageningen is zaterdagavond 19 september een bankstel in brand gevlogen.

 

Diverse studenten stonden er bij te kijken, maar niemand had een idee hoe de brand was ontstaan.  De brandweer heeft de brand geblust.