Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:03:31 Lawickse Allee 6707AK Wageningen 11176 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-102

Ambulance 07-102

zaterdag 25 januari 2020

Archief

Bumperklever rijdt met 150 km/u achter onopvallende politiewagen op de A12 bij Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 08 augustus 2019 16:36

VEENENDAAL - De politie surveilleert ook in de vroege ochtend. Dat realiseerde een 25-jarige man zich vandaag rond 6:30 uur blijkbaar niet, toen hij op de A12 bij Veenendaal reed. Hoewel zijn voorganger 150 km/h reed en met die snelheid aan het inhalen was, ging dit voor de man nog niet snel genoeg. Hij ging bumper-aan-bumper rijden en drukte zijn voorganger zowat letterlijk aan de kant. Terwijl hij passeerde maakte hij boze handgebaren om nog duidelijker te maken dat zijn voorligger sneller plaats had moeten maken. 


Helaas voor de bumperklever, was degene die voor hem reed dit keer een agent in een onopvallende surveillanceauto. Zijn boze gezwaai werd beantwoord met een volgteken, en hij kan een boete tegemoet zien van honderden euro's. Zo hoopt de politie dit gevaarlijke en agressieve gedrag, bovendien verkeersergernis nr 1, aan te pakken.

Brandweer redt kat uit boom, wie gaat dat betalen?

Gemaakt: Vrijdag, 09 augustus 2019 18:22

NEDERLAND - In Nederland stuurt de brandweer nooit een rekening voor haar inzetten, wie haar ook alarmeert. Maar ook wanneer de brandweer er op uit gaat om een dier te redden? De brandweer heeft een wettelijke taak om mensen en dieren te redden. Als de centralist een melding binnen krijgt van een dier in nood dan zal deze een inschatting maken of het nodig is om de brandweer er op af te sturen.

 

Als zich een calamiteit voordoet hoeft u dus niet bang te zijn dat u als melder of slachtoffer een rekening ontvangt van de brandweer. Maar, hoewel de brandweer u niets kost is de brandweer "niet gratis". De kosten (mensen en materieel) worden betaald uit de gemeentebegroting. U betaalt het dus met zijn allen.

 

Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?

Doe mee aan onze poll onderaan op de voorpagina. Zou de brandweer een rekening moeten sturen voor een inzet?

Man overlijdt bij kassa in supermarkt Wageningen, winkel gesloten

Gemaakt: Dinsdag, 13 augustus 2019 15:01

WAGENINGEN - Een man is dinsdagmiddag 13 augustus overleden in supermarkt Hoogvliet in Wageningen.


De man werd onwel in de supermarkt aan De Arc. Hij werd gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. De man overleed ter plekke.

 

Het personeel heeft besloten de winkel dicht te doen om het personeel op adem te laten komen. Veel mensen waren getuige van het tragische voorval.

Brandweer blust beginnende brand in bos Wageningen

Gemaakt: Dinsdag, 13 augustus 2019 16:25

WAGENINGEN - Dinsdagmiddag is eenbrand gemeld aan de Regentesselaan in Wageningen midden in het bos. De brandweer moest zoeken naar de exacte locatie van de brand. Uiteindelijk werd er een stapel hout dat aan smeulen was gevonden.

De brandweerwagen moest een stuk omrijden om bij de brand te komen. In die tijd begonnen het vuur op te laaien. De brandweer heeft vuur geblust.


Of de brand is aangestoken of dat het hout is gaan broeien kon de brandweer niet vertellen

 

Vrouw beroofd op de Haarweg in Wageningen, politie zoekt getuigen

Gemaakt: Zondag, 18 augustus 2019 17:17

WAGENINGEN - Een vrouw is gisteravond in Wageningen beroofd. Ze liep op de Haarweg toen ze bedreigd werd door een man. Dat gebeurde rond 22.30 uur.

 

De man bedreigde de 21-jarige vrouw uit Wageningen met een wapen, ze moest haar spullen afgeven. Kort daarna werd de politie ingeschakeld. Over de dader is nog weinig bekend. Daarom zijn we op zoek naar getuigen.

 

Wie heeft er gisterenavond tussen 22.15 en22.45 uur iets opvallends gezien in de buurt van de Haarweg? Of zijn er mensen in de buurt van de Haarweg die camerabeelden hebben van dit tijdstip waarop een mogelijke dader te zien is? Bel dan vandaag nog met de politie via 0900-8844.

Gewonde bij uitslaande brand in flat aan de Mariëndaal in Ede

Gemaakt: Zondag, 18 augustus 2019 18:15

EDE - Bij een flat aan de Mariëndaal in Ede heeft zondag een uitslaande brand gewoed. Daarbij is zeker een persoon gewond geraakt.


De brand ontstond rond 17.30 uur bij de flat Veldzicht. Zeker één woning is uitgebrand. Ook andere woningen hebben schade opgelopen.

 

De brand heeft gewoed op het balkon, waarna uitbreiding naar binnen. De woningen tot zeker de vijfde etage van het gebouw werden uit voorzorg ontruimd. Drie woningen zijn niet bewoonbaar, de verzekering zorgt voor eerste opvang.

 

Eén persoon is door ambulancedienst behandeld. Team Brandonderzoek stelt onderzoek in naar oorzaak van de brand.

Scooterrijder gewond bij aanrijding op de Van Uvenweg in Wageningen

Gemaakt: Zondag, 18 augustus 2019 19:49

WAGENINGEN - Op de kruising Van Uvenweg met de Marijkeweg in Wageningen is zondag een scooterrijder gewond geraakt nadat hij door een auto was aangereden. De aanrijding vond omstreeks 18:20 uur plaats.


Beiden reden over de van Uvenweg richting de Marijkeweg. De automobilist sloeg rechtsaf de Marijkeweg op en zag de scooter over het hoofd. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Frontale aanrijding tussen wielrenner en scooterrijder in Bennekom

Gemaakt: Woensdag, 21 augustus 2019 15:52

BENNEKOM - Op de Willem Dreeslaan in Bennekom ter hoogte van de afrit A12 zijn een scooterrijder en een wielrenner woensdagmorgen met elkaar in botsing gekomen.


De wielrenner komende uit de richting Wageningen knalde frontaal op een tegemoetkomende scooter. De wielrenner liep hierbij letsel op. De wielrenner is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De scooter raakte hierbij behoorlijk beschadigd.

Motorbegeleider Veenendaal-Veenendaal Classic zwaargewond bij aanrijding in Rhenen

Gemaakt: Woensdag, 21 augustus 2019 16:54

RHENEN - Een motorrijder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Cuneraweg N233 in Rhenen. De motorrijder kwam omstreeks 16:20 uur frontaal in botsing met een personenauto.

 

Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De exacte oorzaak van de aanrijding is nog onbekend.

 

De motorrijder maakte deel uit van de begeleiding van de wielerronde Veenendaal Veenendaal.

Vermoedelijke inbreker café Wageningen laat fiets met telefoon achter

Gemaakt: Zondag, 25 augustus 2019 16:59

WAGENINGEN - In de nacht van zaterdag op zondag 25 augustus is er ingebroken in een café in Wageningen. De inbraak vond plaats aan de achterzijde van het café gelegen aan de Conventstraat. Een persoon heeft hierbij een ruit uit het kozijn gedrukt.


De verdachte is binnen in het café geweest. Wat hij daar zocht is vooralsnog onduidelijk. Er zou een verdachte zijn opgepakt.

In een hoekje naast het café lag een fiets sleutel en een kastje van een elektrische fiets. Tegenover het café stond de vermoedelijke fiets van de verdachte. Op het achterrekje lag een mobiele telefoon en een powerbank. Uiteindelijk hoorde zowel de sleutel als het kastje bij de elektrische fiets.

Watersporter in Wageningen per brancard aan land gebracht

Gemaakt: Maandag, 26 augustus 2019 21:11

WAGENINGEN - Maandagavond 26 augustus is bij de 't Stek aan de Nederrijn in Wageningen een persoon uit een boot gehaald door het ambulance personeel.

 

Het slachtoffer is per brancard aan wal gebracht. Wat het slachtoffer mankeerde is niet duidelijk.

Man in scootmobiel komt lelijk ten val op fietspad in Wageningen

Gemaakt: Dinsdag, 27 augustus 2019 16:28

WAGENINGEN - Op de kruising van de Hollandseweg met de Keijenbergseweg in Wageningen is dinsdagmiddag een man in een scootmobiel lelijk ten val gekomen.

 

De man reed over het fietspad van de Keijenbergseweg richting Bennekom en wilde de Hollandseweg oversteken. Hierbij zag hij de stoeprand over het hoofd.

 

De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de scootmobiel op een veilige plek ondergebracht

Zeer grote brand bij Superkeukens in Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 29 augustus 2019 01:43

VEENENDAAL - In Veenendaal woedde in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand in een loods van Superkeukens aan de Smalle Zijde. De loods wordt gebruikt als magazijn. De brand brak iets na middernacht uit.

 

De brandweer heeft defensief van buitenaf ingezet omdat het niet meer verantwoordelijke was om naar binnen te gaan. De brandweer in richtte zich vooral op het voorkomen van de uitbreiding van de brand. Dit deden zij met 5 autospuiten 2 hoogwerkers en 2 watertransportsystemen. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de showroom.

 

De brand was korte tijd uitslaand, maar later was er vooral sprake van veel rookontwikkeling. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

 

De brandweer is de komende uren nog bezig met nablussen. Door het snel en grootschalig inzetten van bluseenheden is voorkomen dat het gehele pand verloren is gegaan.De Nijverkamp is donderdagochtend beperkt bereikbaar vanwege brandslangen over de weg. De Smalle Zijde is tot nader orde geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Politie betrapt 200 appende automobilisten vanuit 'belbus'

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 16:19

NEDERLAND - De politie heeft woensdag en donderdag honderden automobilisten op de bon geslingerd na een controle vanuit een zogenoemde belbus. Er werden onder meer 204 bestuurders betrapt op het vasthouden van een telefoon.

 

Ondanks dat het relatief rustig was op de weg, werd toch nog een groot aantal automobilisten staande gehouden. Dit resulteerde in:

  • 204 x pv vasthouden telefoon
  • 33 x pv onvoldoende rechts houden
  • 107 x pv overig (kleven, doorgetrokken streep, negeren aanwijzing etc.)
  • 4 x werd een rijbewijs ingevorderd ivm snelheid
  • 2 x werd er een bloedproef gedaan ivm verdenking rijden onder invloed van drugs. Een hiervan was een grote joint aan het roken tijdens het rijden wat gezien werd vanuit de bus.

 

Verder werd een wapenstok aangetroffen. Deze werd in beslag genomen en tegen de bezitter hiervan werd proces verbaal opgemaakt.

 

Er werd een openstaande boete geïnd en een passagier werd aangehouden in verband met een openstaande celstraf van 14 dagen. Een andere persoon moest met ons mee ivm afname DNA.

 

Tot slot werd er een mededeling 130 opgemaakt naar het CBR voor een automobilist die meerdere overtredingen maakte. Waarschijnlijk volgt een verplichte cursus, de EMG genaamd.

 

Zie ook:

Gebruikers crowdfundingssite Dream or Donate mogelijk opgelicht

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 17:52

WITHAREN - Afgelopen dinsdag is de crowdfundingssite Dream or Donate offline gegaan. Het platform werd door mensen gebruikt om geld in te zamelen voor medische behandelingen of aangepast vervoer voor mensen met een beperking. Gebruikers van de doneersite hebben het vermoeden dat ze mogelijk zijn opgelicht.

 

Om vast te stellen of er sprake is van een strafbaar feit inventariseren en beoordelen we nu eerst alle aangifte(s). Ook zijn hiervoor gegevensdragers van de eigenaar van Dream or Donate in beslag genomen. Op basis daarvan gaat de politie bekijken waar ze precies mee te maken hebben en of er sprake is van een strafbaar feit. Als blijkt dat er sprake is van strafbare feiten, kan het Openbaar Ministerie overgaan tot strafvervolging.

 

Vermoedt u dat u slachtoffer bent? Dan kunt u aangifte doen. Ook als u eerder is verteld dat dit niet kon, doe dit alsnog.

Wielrenner gewond bij valpartij op de Grebbeweg in Rhenen

Gemaakt: Zaterdag, 31 augustus 2019 16:10

RHENEN - Op de grebbeweg ter hoogte van Bollee in Rhenen is zaterdagmorgen een peletonnetje van ongeveer 10 renners in botsing geraakt. Eén van de renners raakte hierbij gewond.

 

Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van de valpartij is onbekend.

Auto vliegt in brand na aanrijding op parkeerplaats van supermarkt in Bennekom

Gemaakt: Dinsdag, 03 september 2019 19:51

BENNEKOM - De brandweer van Bennekom werd dinsdagavond opgeroepen voor een autobrand aan de Dorpsstraat. Op de parkeerplaats van de Plus supermarkt stond een auto in brand.

 

Een oudere mevrouw reed de parkeerplaats van de Plus op. Hier kwam ze in botsing met een muurtje die om een boom staat. Omstanders schoten de vrouw te hulp waarna de auto vlam vatte. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Donderdag, 05 september 2019 00:05

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier. Laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Politie start pilot emissieloze voertuigen [video]

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 16:59

NEDERLAND - Vandaag starten drie politie-eenheden met de pilot 0-emissie. Het komende jaar testen zij verschillende emissieloze voertuigen, zoals elektrische auto's, motoren en speed pedelecs. Die voertuigen worden gerouleerd tussen basisteams in de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam. Het doel is om te zien wat het voor de operatie en bedrijfsvoering betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken. Hiermee bereidt de politie zich ook voor op toekomstige aanbestedingen van het wagenpark.


Pilot
De politie doet veel om duurzamer te worden. Een van de acties is het testen van emissieloze voertuigen. De pilot 0-emissie, die vandaag start, geeft verschillende basisteams binnen de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam een jaar lang kans om de emissieloze voertuigen eens goed uit te testen. Het zijn extra voertuigen die een aanvulling zijn op wat de teams al hebben staan. Ook moeten de voertuigen volledig voldoen aan alle vereisten die nu voor voertuigen gelden.

 

Het gaat om verschillende soorten elektrische auto's, motoren en speed pedelecs, die gaan rouleren tussen de basisteams. Elk basisteam heeft vier maanden om de voertuigen uit te proberen. Maar ze moeten zeker ook kijken naar wat niet prettig werkt, stelt Pim Miltenburg, hoofd operatiën Oost Nederland en voorzitter van de stuurgroep 0-emissie. 'Het doel is om te zien wat het voor de operatie betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken.'

 

Feedback
Om goed te kunnen testen, worden de voertuigen gedurende een jaar uitgeprobeerd. Door verschillende teams, in verschillende omgevingen en tijdens verschillende seizoenen. Want rondrijden in de stad is niet hetzelfde als op het platteland en rondrijden in de zomer is niet hetzelfde als in de winter. Miltenburg hoopt daarom aan het einde van de pilot op veel nuttige feedback van de collega's. 'Ik ben benieuwd of mensen er in druk verkeer van schrikken als er ineens een politieauto langsrijdt, omdat ze niks aan horen komen. Maar ook wat er gebeurt als je een melding krijgt en je kunt geruisloos aan komen rijden.'

 

Infrastructuur
Er moet ook praktisch worden getest. De laadtijd en actieradius van de elektrische voertuigen, bijvoorbeeld. 'Het regelen van de infrastructuur die nodig is om te testen was nog het meeste werk in de voorbereiding. Want elk voertuig moet worden opgeladen en daar zijn laadpalen voor nodig op de parkeerplaats. Dan moet je dus ook rekening houden met de stroomcapaciteit van het bureau. Mocht nou blijken dat het opladen erg lang duurt, dan hebben we uiteindelijk een groter wagenpark nodig om inzetbaar te blijven', aldus Miltenburg.

 

Eisen
Voor de toekomstige aanbesteding voor het wagenpark moet bekend zijn welke eisen er worden gesteld aan de nieuwe voertuigen. 'Zo is bijvoorbeeld de middenconsole bij de emissieloze voertuigen verlaagd om een beter zitpositie te verkrijgen, omdat we hier kritiek op kregen bij de Mercedes B. Die leerpunten hebben we meegenomen. Nu uitgebreid testen helpt ons voor de volgende grote aanbesteding.'

Fietser ernstig gewond bij aanrijding met vrachtwagen in Rhenen

Gemaakt: Zaterdag, 07 september 2019 17:24

RHENEN - Op de Cuneraweg in Rhenen is zaterdagmiddag een fietser geschept door een vrachtwagen. Het slachtoffer is zwaargewond geraakt.

 

Meerdere ambulances en ook een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De weg werd daarvoor tijdelijk afgesloten in beide richtingen.

 

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De politie doet onderzoek.

Auto botst tegen de middenvangrail op de A12 bij Ede

Gemaakt: Zondag, 08 september 2019 16:50

EDE - Op de A12 tussen Ede en Veenendaal is zondagmiddag een automobilist gewond geraakt bij een aanrijding met de middenvangrail.

 

Door het ongeval ontstond vertraging op de A12 vanuit Arnhem richting Utrecht. Het eenzijdige ongeval gebeurde ter hoogte van de Maanderbroekweg rond 15:00 uur.

Eigenwijze koeien maken het de brandweer moeilijk

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 22:09

WAGENINGEN - Maandagavond werden brandweer en politie naar de Grebbedijk in Wageningen gestuurd vanwege een mogelijke brand in het natuurgebied. Een wandelaar had melding van een brandje gemaakt, hierbij zouden twee personen zijn weggerend.


De politie heeft een duidelijk signalement van de verdachten, en zijn in de omgeving gaan zoeken. Helaas werden de verdachten niet meer aangetroffen,


Het brandweer voertuig moest door de uiterwaarden rijden om op zoek te gaan naar de brand. Koeien en paarden die daar liepen waren hier niet van gediend. Vooral de koeien maakte het de brandweer erg moeilijk om door te kunnen rijden. De beesten bleven heel eigenwijs voor het voertuig staan, en sprongen alle kanten op.

Drie voertuigen beschadigd bij aanrijding op de A12

Gemaakt: Vrijdag, 13 september 2019 17:48

EDE - Op de A12 bij Ede is vrijdagmiddag rond 17:15 uur een aanrijding gebeurd tussen drie voertuigen. Niemand raakte gewond maar twee auto's moesten afgesleept worden.

 

Door het ongeval ontstond een flinke file.

Zeer grote brand in wok restaurant Ede onder controle

Gemaakt: Dinsdag, 17 september 2019 20:18
EDE - De brandweer is dinsdagavond rond 18.30 uur met  groot materieel uitgerukt naar een brand bij een wok-restaurant Oriental Wok in het centrum van Ede. 
 

Bij de brand aan de Achterdoelen kwam veel rook vrij.  Na een uur was de hardnekkige brand onder controle.

Elf personen ademden rook in en zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Niemand van hen hoefde volgens woordvoerder Mark van Zwam van de hulpdiensten naar het ziekenhuis.

 

Mensen die in het restaurant waren tijdens het ontstaan van de brand hebben het pand zelfstandig verlaten. Ook bewoners van omliggende woningen zijn uit hun huizen. 

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens Van Zwam heeft het vuur gewoed in de afzuiginstallatie en kon het daardoor snel uitbreiden naar het dak. De schade is aanzienlijk in het pand. 

 

Update

Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Het restaurant heeft grote schade opgelopen, drie woningen op dit moment niet bewoonbaar. Salvage (namens verzekering) zorgt voor eerste opvang en afhandeling schade.

Traumahelikopter naar Wageningen voor zwaargewonde fietser

Gemaakt: Woensdag, 18 september 2019 19:31

WAGENINGEN - Op de Mondriaanlaan in Wageningen is vanmiddag rond 13:00 uur een fietser zwaargewond geraakt nadat hij in botsing kwam met een andere fietser.


Een vrouw met een elektrische fiets stond stil op het fietspad. Om onduidelijke reden had de andere fietser dit niet gezien. Hij knalde hierbij vol op de andere fiets. De man kwam hard met zijn hoofd op het wegdek terecht.


De opgeroepen traumahelikopter landde in het park van noordwest. Het slachtoffer is onder begeleiding van de trauma arts met de ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Traumahelikopter landt in Rhenen voor ernstig ongeval

Gemaakt: Donderdag, 19 september 2019 03:52

RHENEN - Op de kruising Weteringsteeg met de Zuidelijke Meentsteeg in Rhenen heeft woensdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee voertuigen zijn hierbij betrokken.

 

Twee slachtoffers raakten ernstig gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd De traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team landde in een nabij gelegen weiland.

 

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Nu ook locatiegegevens bekend bij hulpdiensten na bellen 112 met iPhone

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 18:20

NEDERLAND - Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan krijgt de medewerker van de landelijke 112-centrale in Driebergen uw locatiegegevens en uw mobiele gegevens te zien. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.

 

Locatiegegevens voor hulpdiensten
Locatiegegevens zijn belangrijk als u bijvoorbeeld niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en niet meer duidelijk kunt maken waar u bent. Daarom wordt de locatie van de zendmast waarmee uw mobiele telefoon is verbonden altijd meegestuurd. De medewerker van de centrale meldkamer verbindt u door met de meldkamer in uw regio. Hij of zij vraagt ook om uw locatie om te controleren of deze goed ontvangen is. In 2019 is een nieuwe techniek in gebruik genomen waarmee uw locatie nog nauwkeuriger bepaald kan worden als u 112 belt. Deze techniek heet Advanced Mobile Location (AML). AML werkt op Androidtelefoons (met minimaal versie 4.0) en op iPhones (met minimaal iOS versie 13). Het is overigens aan te raden om nog even te wachten met de installatie van iOS versie 13. De nieuwe iOS 13 zou namelijk flink wat bugs hebben en kenners raden aan om te wachten tot iOS 13.1 arriveert. Voor de ongeduldigen onder ons: dat is over vier dagen al.

 

Nummerherkenning 112
Het telefoonnummer van iedere oproep verschijnt automatisch in de computer van de alarmcentrale. Uw nummer is dus bekend bij de medewerker van de centrale meldkamer. Hij kan u terugbellen als de verbinding om een of andere reden wordt verbroken.

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser in Doorwerth

Gemaakt: Zondag, 22 september 2019 22:09

DOORWETH - Op de Utrechtseweg in Doorwerth is vanavond een fietser aangereden door een automobilist. De fietser raakte hierbij gewond. De automobilist is zonder zich bekend te maken doorgereden.


Op dit moment is nog niet duidelijk om welk type voertuig en welke kleur het was. De fiets liep behoorlijke schade op. Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

Mocht u getuige zijn geweest van dit ongeval kunt u dit doorgeven op 0900 - 8844.

Omgeving afgezet na gaslek aan de Pomona in Wageningen

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 16:49

WAGENINGEN - Aan de Pomona in Wageningen is woensdagmorgen tijdens graafwerkzaamheden een gasleiding kapot getrokken. De omgeving werd ruim afgezet. Ondanks de afzetting en het gevaar bleven mensen de afzetting negeren.

Het gaslek is inmiddels gedicht en de afzetting is opgeheven.

Jongen uit Veenendaal opgepakt voor gewapende overvallen en straatroof

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 17:41

VEENENDAAL / KERSTEREN - Op donderdag 18 april 2019 vallen rond 10.00 uur drie mannen een juwelierszaak binnen aan de Hoofdstraat in Kesteren. Eén van hen bedreigt de juwelier en de andere twee slaan de vitrines stuk. Vervolgens graaien ze zoveel mogelijk sieraden tussen het gebroken glas vandaan.


De juwelier dacht direct te zien dat één van de daders een nepwapen bij zich droeg. Hij probeert hem zijn zaak uit te werken en moet dat bekopen met een aantal klappen tegen het hoofd. Het slachtoffer raakt daarbij gewond.


Terwijl de drie overvallers met de buit proberen weg te rijden op een scooter, reageert een alerte getuige. Hij duwt één van de overvallers van de scooter en gaat bovenop hem zitten; deze 16-jarige wordt aangehouden. De andere twee verdachten ontsnappen wél. De politie is nog op zoek naar deze verdachten.

 

Deze dadergroep zou al sinds eind 2018 actief zijn in Veenendaal en het nabijgelegen Kesteren. Bij een van de overvallen in Veenendaal is een in Ede gestolen scooter gebruikt.

 

Een verdachte was al door een omstander aangehouden. De recherche heeft woensdag 25 september ook een jongen uit Veenendaal aangehouden. De recherche kan nog steeds tips gebruiken.