Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:19:36 Julianastraat 6707DG Wageningen 63005 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

woensdag 21 augustus 2019

ZONDAG 27|01

Achtervolging autokraker Ereveld Grebbeberg eindigt op de Waalbrug

De verdachte is een 43-jarige man uit Nijmegen met zoals vaker, vele antecedenten op misdrijven

VEENENDAAL / WAGENINGEN - Zaterdagmiddag 26 januari, omstreeks 14:18 uur waren agenten op bureau Veenendaal net gebrieft voor de late dienst toen de melding kwam dat een agent in vrije tijd uit Oost-Nederland achter een autodief aan zat.


De agent meldde aan de centralist van het OC (meldkamer politie, brandweer en ambulance in Utrecht) dat hij in zijn eigen auto achter de dief aan zat en dat ze via de Nude richting Wageningen reden. De man gaf ook het merk, kleur en kenteken van de auto van de verdachte door. Direct reageerden drie éénheden op deze melding. Met het gebruik van optische-en geluidssignalen reden zij via de Industrielaan en de Wageningselaan in Veenendaal op hoge snelheid via het Binnenveld naar Wageningen.

 

De agent in vrije tijd zat nog steeds achter de auto met de verdachte. Kort hierna bleek het niet te gaan om een autodiefstal, maar om een diefstal uit een auto op de parkeerplaats van het Ereveld op de Grebbeberg.

 

Via Renkum ging het richting de A50. Kort hierna kregen zij de auto van de agent en de auto van de verdachte in het zicht.


Het stopteken werd gegeven en de verdachte zette zijn voertuig stil waarna hij direct werd aangehouden. De verdachte is een 43-jarige man uit Nijmegen met zoals vaker, vele antecedenten op misdrijven. Met andere woorden: een bekende van de politie. De bij de diefstal uit de auto weg genomen tas is later terug gevonden in Rhenen. De agent uit Oost-Nederland had gezien dat de verdachte ter hoogte van het tankstation op de Grebbeweg een tas uit zijn auto had gegooid.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines