Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:42:22 (dia) Kruisstraat 6707DS Wageningen 82731 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

vrijdag 10 juli 2020

MAANDAG 09|09

Fietsers trotseren regen en onweer tijdens laatste fietstocht voor de Nederlandse Hartstichting

De fietsers bleven enthousiast tijdens de route die startte in Hoevelaken en door Terschuur, Achterveld en Leusden leidde en weer eindigde in Hoevelaken

HOEVELAKEN - Op zaterdag 7 september 2019 is de allerlaatste en 45e fietstocht voor de Nederlandse Hartstichting letterlijk in het water gevallen. Toch waren er nog 50 fietsers die deze allerlaatste fietstocht wilden meemaken en regen en onweer trotseerden. De opbrengst kwam voort uit de startgelden, fooien/donaties en verkoop van eten en drinken. De organisatie is ondanks de lage opkomst toch zeer tevreden met het totale resultaat van € 327,50. 

 

Dank aan sponsors

Onderweg kregen de fietsers een gratis appel, gesponsord door Junbo Altena uit Hoevelaken. Ook broodjes knakworst en melkmoes werden gratis verstrekt.

 

Dank gaat uit naar de deelnemers en de gastvrije boeren die hun erf en diverse voorzieningen beschikbaar stelden voor startpunt en controleposten, de familie Van Ravenhorst aan de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken en de familie Van de Hee aan de Moorsterweg in Woudenberg.

 

De fietsers bleven enthousiast tijdens de route die startte in Hoevelaken en door Terschuur, Achterveld en Leusden leidde en weer eindigde in Hoevelaken.

 

Waardering

Mevrouw Van den Heuvel-Vendrig uit Hoevelaken ontving een zilveren hart omdat zij meer dan 30 jaren de fietstocht heeft gefietst. De organisatie werd in het bijzonder bedankt door Angelique van der Linden, medewerker Events van de Hartstichting. Jan van der Steen en Cor Dekker werden bedankt met een beeld dat het werken voor (harten van) anderen uitbeeldt. Zij hebben al vanaf het ontstaan van de afdeling Zwartebroek/Terschuur in 1969 jaarlijks de collecteweek voor de Hartstichting georganiseerd en werktenvanaf de eerste fietstocht in 1974 mee aan de organisatie van de fietstocht. Geertje Dekker, Annemieke en Arjan Kamphorst die al meer dan 30 jaar de fietstocht hebben georganiseerd ontvingen een beeld dat het hart in handen voorstelt. Ook Job en Elly van den Berg die 10 jaar hebben meegewerkt aan de fietstocht en de organisatiemedewerkers van de afdeling Hoevelaken werden bedankt met het beeld hart in handen.

 

Versla hart- en vaatziekten

Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten in Nederland en in totaal zijn er ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten.. En dat aantal neemt alleen maar toe. Dat vinden we onacceptabel.

 

De Hartstichting  financiert onderzoek, geeft steun en voorlichting aan patiënten en wil extra levens redden bij een hartstilstand.

 

De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Onze missie is: hart- en vaatziekten te verslaan! En hiervoor is geld nodig, van donateurs en acties zoals deze fietstocht.

Foto's
1/2
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines