Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:29:11 Otto Van Gelreweg 6703AE Wageningen 120687 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

donderdag 01 oktober 2020

DONDERDAG 16|01

Open middag nieuwe gemaal Garderen

Ontdek het mysterie op 25 januari

GARDEREN - Op zaterdagmiddag 25 januari is iedereen van harte welkom op de open middag van het nieuwe gemaal in Garderen. De open middag is van 13.00 – 16.00 uur. Het gemaal is ter hoogte van de Putterweg 64 in Garderen. Aanmelden is niet nodig.


Stel al uw vragen

Het nieuwe gemaal is klaar. Het rioolsysteem is verbeterd en het overtollig water wordt opgevangen in het bergbezinkbassin. Maar hoe bouw je een rioolgemaal? Wat is het eigenlijk? Hoe werkt het? Waar gaat dat water heen? Stel deze en nog meer vragen op de open middag. Wethouder Hans van Daalen, heemraad Bert van Vreeswijk (Waterschap Vallei en Veluwe), directeur Johan Middelkamp (Sallandse Wegenbouw) en andere medewerkers beantwoorden uw vragen graag. U kunt ook een foto-expositie van de bouw bekijken. Er is verder nog een klimaattafel. Voor de liefhebbers is er snert of warme chocolademelk.


Rioolstelsel klaar voor de toekomst

Er is een nieuw rioolgemaal en bovendien zijn de rioleringsbuizen vervangen en opnieuw aangelegd. De aanleg was nodig omdat de riolering vervangen moest worden en er veel stankklachten waren uit de omgeving. Het rioolstelsel in Garderen is nu weer klaar voor de toekomst en klimaatbestendig ingericht.

 

Bergbezinkbassin

Garderen heeft zelf geen sloten of vijvers. Het water na hevige regenval moet wel ergens in terecht kunnen om overlast te voorkomen. Daarom is er ook een bergbezinkbassin aangelegd. Dit is een dichte bak waar 1.000 m3 water kan worden opgevangen. Ook is er een open groene berging aangelegd. Deze kan bij extreme regenval nog eens 3.300 m3 opvangen.

 

Samenwerking

De gemeente Barneveld en Waterschap Vallei en Veluwe hebben efficiënt samengewerkt. De gemeente zorgde voor goede riolering en het waterschap voor goed werkende gemalen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door de Sallandse Wegenbouw.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines