Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:49:59 (dia) Generaal Foulkesweg 6703DE Wageningen 114459 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

vrijdag 18 september 2020

WOENSDAG 05|02

Weinig animo voor 'Boef in de wijk' in Wageningen

De wijk agenten ging met zo'n 50 mensen in gesprek

WAGENINGEN - Dinsdagavond vond in de Tarthorst in Wageningen 'Boef in de wijk' plaats. Hiermee wilde politie een inzicht geven, het herkennen van verdachte situaties. De politie had samen met de gemeente een aantal casussen bedacht. Op zich een heel leuk en goed idee maar helaas waren te weinig mensen op de hoogte van wat er speelde. De opkomst was dan ook erg laag.

 

Besloten werd om 2 casussen te spelen. Twee personen gedroegen zich verdacht rondom geparkeerde auto's. Deze werden goed geobserveerd door de kinderen die er waren. Een van de kinderen was wel erg gedreven, en wilde de verdachten direct aanspreken. Een politie agent heeft toen uitgelegd hoe verder te handelen. Een politie voertuig werd ter plaatse gestuurd. Zijn konden 1 verdachte boeien en afvoeren.

 

De 2e casus betrof een autodiefstal op de parkeerplaats van de Jumbo. Twee verdachten braken de auto open, en gingen er met het voertuig vandoor. Een van de kinderen kon goed beschrijven hoe de verdachten er uit zagen. Tevens wist hij het merk en het type van het voertuig door te geven. Hierdoor kon de politie de achtervolging inzetten. De auto werd tot stoppen gedwongen, en door middel van een uitpraat procedure werden beide verdachten aangehouden.

 

De politie heeft hun gezicht laten zien in de Tarthorst. De wijk agenten ging met zo'n 50 mensen in gesprek. Op dat vlak was het voor beide partijen alsnog een vruchtbare avond. Het is te hopen dat er volgende keer meer animo is voor "Boef in de wijk"

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines