Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:35:54 Idealis Woongebouw Hoevestein 6708AK Wageningen 147129 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

zaterdag 28 november 2020

WOENSDAG 21|10

Uitslaande brand in schuur aan de Slagsteeg in Bennekom

Blijf uit de rook en heeft u last van de rook sluit deuren en ramen en schakel de ventilatie uit

BENNEKOM - Woensdagmiddag 21 oktober rond 15.45 uur is brand ontstaan in een schuur aan de Slagsteeg in Bennekom. De brand is uitslaand en werd al snel opgeschaald in verband met de waterwinning. Omdat er asbest bij de brand vrijkomt is een specialist aanwezig om metingen te verrichten. Het vuur wordt door meerdere eenheden bestreden.

 

Asbest

Bij de brand is asbest betrokken. Blijf daarom ook uit de rook en heeft u last van de rook sluit deuren en ramen en schakel de ventilatie uit. De politie heeft de Slagsteeg afgesloten voor kijkers. Vanwege de harde wind en de verdenking van asbest is de brand opgeschaald naar 'grip 1'.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de brand is.

 

Update

De brand onder controle en er is geen verspreiding van asbest buiten het erf van de eigenaar. De rook zal nog even aanhouden. Afschaling naar Grip0 en eerste eenheden zujn reeds huiswaarts.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines