Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:42:53 (dia) Van Sallandthof 6701JG Wageningen 100718 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

zaterdag 24 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 16|07

Gelderse brandweer helpt in Limburg met wateroverlast

De brandweer wordt in Zuid-Limburg ingezet om waar nodig mensen uit woningen te halen

REGIO - Brandweer Gelderland Midden is donderdagavond vertrokken voor hulp in de buurt van het Limburgse Meerssen. Vier blusvoertuigen van brandweer Barneveld, brandweer Scherpenzeel, brandweer Wageningen en brandweer Nijkerk gaan ondersteuning bieden aan de bevolking en de collega hulpverleners. Ze vertrokken vanaf verzamelplaats op de A50 bij Heteren. De inzet van de korpsen zal tot ongeveer 04:00 uur duren waarna ze afgelost gaan worden.

 

Overstromingen
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg gaan de Gelderse brandweerlieden om te beginnen in Meerssen, vlakbij Maastricht, aan de slag. Daar wordt rond 11.00 uur een piek verwacht in de waterstand van de Geul.

 

Die piek kan volgens de woordvoerder leiden tot overstromingen. De brandweer wordt in Zuid-Limburg ingezet om waar nodig mensen uit woningen te halen. Ook helpen zij met het wegpompen van water en het bestrijden van andere incidenten.

 

Het KNMI heeft code rood (weeralarm) voor Limburg halverwege de nacht ingetrokken. De hevigste regenval is over, maar de komende paar dagen stijgt het water in de Maas en andere kleine rivieren nog.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines