Redactie 112 0 reactie(s) vr 14 november 2014, 15:14

Inbrekers in auto betrapt met geldwisselautomaat

Laatste update: 22 aug 2021 16:48 uur

WAGENINGEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Wageningen twee inbrekers aangehouden. Zij hadden even daarvoor ingebroken in een eet-cafe aan de Veerstraat in Wageningen.

 Getuigen zagen de mannen rond 04.45 uur uit het pand komen en waarschuwden de politie. Agenten gingen direct en hielden aan de hand van de getuigenverklaringen, op de Herenstraat, een auto staande. De twee inzittende, een 30-jarige man uit Velp en een 26-jarige Arnhemmer, voldeden aan het signalement van de inbrekers. In hun auto werd de geldwisselautomaat, die even daarvoor uit het eet-cafe was gestolen, teruggevonden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

 Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl, www.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons