Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) do 14 januari 2016, 14:48

Woninginbraken in de gemeente Wageningen in 2015

Laatst bijgewerkt: zondag 16:53 uur

WAGENINGEN – In 2015 hebben er in de gemeente Wageningen 92 woninginbraken plaatsgevonden. In 30 gevallen was er sprake van een poging, de inbrekers zijn daar dus niet binnen geweest. De andere 62 keer betrof het een reële inbraak. De buit bestond voornamelijk uit geld, sieraden en elektronica. 

De inbraken zijn verspreid over de gemeente gepleegd zijn. De meeste inbraken zijn gepleegd in januari (12), november (10) en december (12). De zogenaamde ‘donkere dagen’. De afgelopen jaren is een belangrijke trend zichtbaar. In Nederland vinden steeds meer inbraken tijdens de middag- en avonduren plaats.

In 2014 werd er 131 keer aangifte gedaan van woninginbraak. In 2013 was het aantal 196. Het aantal woninginbraken in onze gemeente is gelukkig flink gedaald. Maar elke woninginbraak is er één te veel.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.