Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) za 20 februari 2016, 15:51

Demonstratie DTG in Ede rustig verlopen

Laatst bijgewerkt: zondag 16:53 uur

EDE – De demonstratie van DTG (Demonstranten Tegen Gemeenten) op het Raadhuisplein in het centrum van Ede is rustig verlopen. Burgemeester Cees van der Knaap had een noodverordening uitgevaardigd. De noodverordening geldde voorafgaand, tijdens en na afloop van de demonstratie van DTG op het Raadhuisplein in het centrum van Ede. DTG had toestemming voor haar demonstratie van 13.00 tot 16.00 uur.

De demonstranten hadden vlaggen bij zich en er waren toespraken. Er waren ook aanhangers van de anti-islambeweging Pegida bij. Pegida-voorman Edwin Utrecht werd aangehouden, omdat hij een varkensmuts opzette.

Tegenstanders van DTG hadden een tegendemonstratie aangekondigd. Deze is niet officieel aangevraagd bij de gemeente. Gisteren was er bij winkelcentrum Stadspoort een spandoek opgehangen met de tekst ‘Vluchtelingen welkom’.

Brief

Omwonenden en winkeliers in het centrum en die van de Parkweg waren per brief geinformeerd over de demonstratie.

Vijf mogelijke locaties
De gemeente Ede wil tussen de 600 en 1400 asielzoekers opvangen. Vorige maand werd duidelijk dat er nog vijf mogelijke locaties zijn. Drie locaties zijn in Ede zelf, een is in Lunteren en een in Otterlo.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.