Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) za 12 maart 2016, 19:14

Vrouw aangehouden voor betrokkenheid mishandeling zwangere vrouw

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:53 uur

LEERSUM – De politie heeft op zaterdag 12 maart in Overberg een 31 jarige vrouw uit Overberg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 32-jarige zwangere vrouw op vrijdag 11 maart nabij de Scherpenzeelseweg.

Die middag zat de vrouw samen met haar 60-jarige moeder op een bankje in het bos nabij de Utrechtse Baan na het uitlaten van hun honden, toen een man en een vrouw met in totaal vijf honden de richting van beide vrouwen op kwamen lopen. De honden renden op elkaar af, waarna de man en de vrouw boos reageerden. Dit liep uit op een handgemeen, waarbij de man beide vrouwen mishandelde. De vrouw, die bij de man hoorde, uitte tijdens de mishandeling dreigende taal naar de slachtoffers. Toen beide slachtoffers op de grond lagen liep het tweetal weg.

Aanhouding
De politie startte een uitgebreid onderzoek en een zoekactie naar de verblijfplaats van de daders. Er bestond bij de politie op basis van het signalement al een vermoedden om welke personen het ging. De vrouw werd in Overberg rond 17.30 uur gezien door surveillerende agenten. Zij reed in een bestelauto. De vrouw werd daarop gestopt en aangehouden. Ze zit vast voor verhoor en onderzoek. De zoekactie naar de mannelijke verdachte wordt voortgezet.

Verlaten
De zwangere vrouw werd na de mishandeling opgenomen in het ziekenhuis. Zij heeft het ziekenhuis na een medische observatie op zaterdagmiddag mogen verlaten.

Getuige gezocht
De recherche zet het onderzoek voort naar de mannelijke dader en roept getuigen op zich te melden. Met name een vrouw die de daders er in een bestelbus vandoor zag gaan, kan een belangrijke getuige zijn. De recherche wil graag met deze vrouw in contact komen. Ze is ongeveer 30 a 40 jaar oud, had bruin haar en is ongeveer 1.80 m lang. Zij heeft zich tot nu toe nog niet gemeld.

Bent u getuige geweest van deze mishandeling of weet u meer over de daders? Neem dan contact op met politie Leersum via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112 Leersum

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Leersum lees je in onze categorie 112 Nieuws Leersum. Alle 112 alarmeringen uit Leersum kan je live volgen via 112 meldingen Leersum.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.