Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) wo 10 augustus 2016, 15:44

Verdachte inbraak opgepakt aan de hand van camerabeelden

Laatst bijgewerkt: zondag 16:55 uur

WAGENINGEN – Woensdag 10 augustus hield de politie een 38-jarige man uit Renkum aan. Hij wordt verdacht van een poging woninginbraak aan de Zeemanstraat in Wageningen op vrijdag 15 juli.

Vrijdag 15 juli kwam de bewoner erachter dat er geprobeerd was de voordeur van zijn woning open te breken. Er was niemand binnen geweest. Omdat hij zijn woning beveiligde met camera’s, waren er beelden van de verdachte. De politie nam deze beelden in beslag en toonden ze, zoals gebruikelijk, intern aan agenten om te zien of de verdachte herkend zou worden. Een agent wist wie de man was doordat hij in zijn werk eerder met hem te maken heeft gehad. In overleg met de officier van justitie werd de man uit Renkum woensdagochtend 10 augustus aangehouden. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.