Logo 112Wageningen

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 02 november 2016, 15:41

Weer 18 jaar voor gifmoord boekhandelaarster

Laatst bijgewerkt: zondag 16:56 uur

WAGENINGEN – Het hof in Arnhem heeft de 58-jarige Nasr S. achttien jaar celstraf opgelegd voor de gifmoord op zijn echtgenote Marian Heij uit Wageningen. De rechtbank veroordeelde de man eerder tot dezelfde straf.

Nasr R. ontkent in alle toonaarden dat hij zijn echtgenote heeft vermoord. Hij verzette zich woensdag al in de rechtszaal tegen zijn veroordeling en wil in cassatie. Het hof wees woensdag complottheorieën die de verdachte naar voren bracht resoluut van de hand.

Volgens het hof is bewezen dat de man langere tijd bezig is geweest om zijn vrouw te vergiftigen. Zij had sinds 2011 heftige pijn en veel klachten. Na haar dood bleek in 2012 dat er natriumazide, een muizengif, in haar lichaam zat. Op verzoek van de verdediging is in de beroepszaak opnieuw onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak, maar dat leverde weer chronische vergiftiging door natriumazide op.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.