Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) za 18 februari 2017, 16:25

Jongens op gestolen scooter onderuit tijdens vlucht voor politie

Laatst bijgewerkt: zondag 16:58 uur

WAGENINGEN – Surveillerende agenten hebben vrijdagnacht een 17–jarige jongen uit Renkum aangehouden op verdenking van heling. Hij reed samen met een ander op een gestolen scooter en ging onderuit op de vlucht voor de politieagenten.

Agenten zagen vannacht rond 00.30 uur 2 scooters met hoge snelheid bij het Plantsoen uit de richting van de Junushof komen rijden. Deze ging onderuit waardoor beide omzittenden ten val kwamen. Een scooter die erbij reed ging er vandoor.

Bij het zien van de agenten zetten beide -in het donker geklede- berijders het op een rennen en vlogen verschillende kanten op. Een persoon werd na een korte achtervolging gestopt door de politieagent. Tussentijds werden bij de achtergebleven scooter inbrekerswerktuig, zijspiegels en graffitispuitbussen gevonden. De scooter had een verbroken slot. Samen met de scooter zijn deze spullen meegenomen naar het politiebureau. De verdachte is gearresteerd.

Link
Later tijdens hun nachtdienst werd in Wageningen een onbeheerde scooter aangetroffen, waarvan een kapje ontbrak. Soortgelijk kapje hadden de agenten bij het vorige incident aangetroffen op de weg; dat hoorde niet bij de gestolen scooter. Voor het verdere onderzoek is zowel de onbekeerde scooter als het kapje meegenomen naar het politiebureau. Politiemensen van de Forensische opsporing doen nu onderzoek naar beide scooters en het gereedschap. De aangehouden verdachte wordt vandaag verhoord door rechercheurs.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.