Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) di 25 juli 2017, 16:32

1,5 miljoen euro boete voor mestverwerkingsbedrijf na milieu controle

Laatst bijgewerkt: zondag 12:25 uur

REGIO – Eerder deze maand hebben milieu-agenten een actie uitgevoerd bij een mestverwerkingsbedrijf. Er hing een duidelijk luchtje aan dit bedrijf. Al geruime tijd werd daarom (op de achtergrond en in het geheim) dit bedrijf en zijn eigenaar onderzocht.

Ieder bedrijf moet zich aan bepaalde regels houden, maar daar dacht deze mestverwerker anders over.

Op de actiedag werd, samen met de brandweer, de omgevingsdienst en de gemeente, in de stromende regen een controle op het gebied van milieu gehouden. Hieruit bleek o.a. dat de mest niet op de juiste manier werd opgeslagen waardoor de mest-sappen zo de grond en het riool inliepen! De plas op de foto is in dit geval geen regenwater, maar varkensmest! Ook waren er gebouwen gebouwd zonder toestemming, was de administratie totaal niet in orde of zelfs afwezig en ook de vergunningen werden uitvoerig gecontroleerd.

Het boetebedrag staat vooralsnog op 1.500.000 EURO (!), terwijl het onderzoek nog loopt. Wordt vervolgd..

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.