Redactie 112 0 reactie(s) vr 16 februari 2018, 20:32

Met drugs, alcohol en ongeldig verklaard rijbewijs op de weg

Laatste update: 22 aug 2021 17:02 uur

VEENENDAAL – Vrijdagmiddag 16 februari rond 15:30 uur zag wijkagent Daan (Veenendaal) een bekende personenauto rijden op de Wolweg in Veenendaal.

De eigenaar, 30 jarige man uit Rhenen, was vorige week in Wageningen aangehouden voor het rijden met een volledig ongeldig verklaard rijbewijs en hij bleek toen ook nog eens onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs was eerder al ongeldig verklaard voor rijden onder invloed.

Vandaag werd de bestuurder weer aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Op het bureau bleek de bestuurder weer onder invloed van alcohol.

Wijkagenten Anita (Veenendaal) en Florus (Rhenen) waren gisteren opgeleid voor het afnemen van een speekseltest op drugs. Gezien de verdachte symptomen liet zien van drugsgebruik hier dus ook op getest.

De verdachte bleek naast alcohol ook onder invloed van minimaal twee soorten harddrugs. Door een arts is bloed afgenomen welke naar het NFI wordt opgestuurd. De uitslag hiervan laat nog even op zich wachten.

Omdat de bestuurder hardleers is heeft de politie de auto in beslag genomen. In de auto werden nog diverse hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Deze worden uiteraard vernietigd.

De verdachte krijgt naast een flinke straf hulp aangeboden om herhaling te voorkomen. Dit soort bestuurders willen we echt niet op de weg!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons