Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) ma 12 november 2018, 19:32

Man onder invloed van alcohol en drugs stapt na aanhouding weer in auto

Laatst bijgewerkt: zondag 17:05 uur

EDE – Afgelopen weekend zag de politie ’s nachts een man vanaf het Museumplein in de auto stappen en wegrijden. De agenten hadden het vermoeden dat hij onder invloed was van alcohol en gaven hem een stopteken. Hierop is de man er vandoor gegaan en stelden de agenten een achtervolging in.

Op een gegeven moment heeft de man de auto laten staan en is er te voet er vandoor gegaan, waarop de agenten ook te voet de achtervolging inzetten. De agenten hebben de man in de kraag gevat en hij is met verzet aangehouden.

Even later bleek de man onder invloed van alcohol en drugs. Vanwege het drugsgebruik en omdat de man de blaastest voor alcohol niet volbracht, werd een bevel gegeven om bloed af te nemen. Maar dit werd door de man geweigerd. Waarna tegen hem een proces-verbaal van weigering werd opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg de man een rijverbod van 24 uur.

Nadat alle papierwerk was afgerond en de man in vrijheid gesteld werd, vertrouwden de agenten de man niet en hadden ze de indruk dat hij ondanks alle waarschuwingen toch zou gaan rijden. Dit gevoel bleek te kloppen, aangezien de man direct in de auto stapte en ging rijden. Hierop is de man voor de 2e keer aangehouden en is zijn auto inbeslaggenomen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.