Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) vr 21 december 2018, 6:17

In Veenendaal gestolen auto met ruim 200 km/u over de A12

Laatst bijgewerkt: zondag 17:05 uur

VEENENDAAL – Donderdagavond 20 december werd een auto gestolen bij een sportschool in Veenendaal. De eigenaar deed direct aangifte, waardoor de auto gesignaleerd werd. Dat wierp al snel zijn vruchten af, want even na middernacht zag een agent de gestolen auto rijden op de A12.

Nadat de bestuurder van de auto in eerste instantie leek te voldoen aan het stopteken, ging hij er toch met hoge snelheid vandoor. Langs de hele A12 werden politieauto’s gepositioneerd, maar met een snelheid van ruim 200 km/u was het te gevaarlijk om de auto geforceerd tot stoppen te dwingen. Omdat de auto de Duitse grens leek te gaan oversteken, werden ook door de Duitse collega’s diverse auto’s ingeschakeld. Vlak voor de grens minderde de auto echter vaart en kon deze worden gestopt.

De bestuurder van de auto werd meteen aangehouden. Hij zit vast op verdenking van de diefstal van de auto. Daarnaast zal de 22-jarige man uit Wageningen, die overigens geen rijbewijs heeft, zich moeten verantwoorden voor zijn gevaarlijke rijgedrag.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.