Logo 112Wageningen

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 16 januari 2019, 16:13

Campus Wageningen Universiteit ontruimd vanwege stroomstoring

Laatst bijgewerkt: zondag 17:06 uur

WAGENINGEN – Alle gebouwen van de Wageningen Universiteit zijn uit voorzorg ontruimd vanwege een stroomstoring. De problemen hebben tweeëneenhalf uur geduurd.

De universiteit was vanaf 8.30 uur door de stroomstoring telefonisch niet bereikbaar. Ook het computernetwerk lag plat. Bij alle gebouwen ging het alarm af.

Een kabel vanuit Renkum naar het verdeelstation bleek het probleem te zijn. De precieze oorzaak is nog niet bekend. De ontruimingsinstallatie, de brandbeveiliging en de noodverlichting zijn tot een uur na de uitval van de stroomstoring gegarandeerd. Daarom is besloten om te ontruimen. Mensen mochten niet hoger dan de eerste verdieping van de gebouwen. Sommige studenten gingen daarom naar huis.

Voor grote en belangrijke experimenten die op de universiteit worden uitgevoerd, is een noodaggregaat beschikbaar. De verwachting is dat die geen schade hebben opgelopen. Sommige studenten zijn wel bang dat bij hun experimenten het niet goed is gegaan door de stroomuitval.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.