Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) zo 27 januari 2019, 16:29

Achtervolging autokraker Ereveld Grebbeberg eindigt op de Waalbrug

Laatst bijgewerkt: zondag 17:06 uur

VEENENDAAL / WAGENINGEN – Zaterdagmiddag 26 januari, omstreeks 14:18 uur waren agenten op bureau Veenendaal net gebrieft voor de late dienst toen de melding kwam dat een agent in vrije tijd uit Oost-Nederland achter een autodief aan zat.

De agent meldde aan de centralist van het OC (meldkamer politie, brandweer en ambulance in Utrecht) dat hij in zijn eigen auto achter de dief aan zat en dat ze via de Nude richting Wageningen reden. De man gaf ook het merk, kleur en kenteken van de auto van de verdachte door. Direct reageerden drie éénheden op deze melding. Met het gebruik van optische-en geluidssignalen reden zij via de Industrielaan en de Wageningselaan in Veenendaal op hoge snelheid via het Binnenveld naar Wageningen.

De agent in vrije tijd zat nog steeds achter de auto met de verdachte. Kort hierna bleek het niet te gaan om een autodiefstal, maar om een diefstal uit een auto op de parkeerplaats van het Ereveld op de Grebbeberg.

Via Renkum ging het richting de A50. Kort hierna kregen zij de auto van de agent en de auto van de verdachte in het zicht.

Het stopteken werd gegeven en de verdachte zette zijn voertuig stil waarna hij direct werd aangehouden. De verdachte is een 43-jarige man uit Nijmegen met zoals vaker, vele antecedenten op misdrijven. Met andere woorden: een bekende van de politie. De bij de diefstal uit de auto weg genomen tas is later terug gevonden in Rhenen. De agent uit Oost-Nederland had gezien dat de verdachte ter hoogte van het tankstation op de Grebbeweg een tas uit zijn auto had gegooid.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.