Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) zo 19 mei 2019, 17:13

Grote brand in verwoest slagerij en woonhuis in Herveld

Laatst bijgewerkt: zondag 12:32 uur

HERVELD – Zondag 19 mei is er een grote, uitslaande brand uitgebroken in een slagerij / slachterij in Herveld. Het woonhuis dat aan de slagerij grenst is verloren gegaan door het vuur, net als de winkel van de slagerij. De brandweer heeft het vuur gecontroleerd uit laten branden. De oorzaak van de brand is onduidelijk. Brandstichting door activisten is niet waarschijnlijk.

Brandweerkorpsen uit Zetten, Valburg, Elst, Nijmegen-Noord, Arnhem, Dodewaard, Heteren, Opheusden, Heelsum en de rietploeg uit Kootwijkerbroek, rukten zondagmorgen met groot materieel uit. De bewoners waren niet thuis. Wel waren er twee honden in het woonhuis. Er wordt rekening mee gehouden dat die dieren zijn omgekomen. Achter het woonhuis en het bedrijfspand van de slagerij stonden meerdere koeien. Die zijn weggehaald.

Volgens een woordvoerder van de brandweer ontstond het vuur in de rieten kap. Die kap is ingestort, zowel bij de woning als bij de aangrenzende winkel van de slagerij.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.