Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) do 01 augustus 2019, 17:37

Drie woninginbrekers aangehouden in Bennekom

Laatst bijgewerkt: zondag 17:07 uur

BENNEKOM – In de nacht van vrijdag 26 juli op zaterdag 27 juli omstreeks 03.00 uur heeft de politie drie woninginbrekers aangehouden in Bennekom.

De politie kreeg een melding dat er een voertuig verdacht geparkeerd stond aan de Edeseweg in Bennekom. Daarbij zouden twee mannen gezien zijn die met spullen aan het slepen waren van en naar de auto. Ter plaatse troffen agenten één van de mannen aan. Hij had inbrekerswerktuigen bij zich en kon niet goed vertellen waarom hij daar was. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De zoektocht naar de andere man werd abrupt onderbroken door een melding van een verdachte situatie dicht in de buurt. Daar zouden twee mannen door de straat lopen en veel interesse hebben voor de woningen. Agenten zijn toen met meerdere eenheden gaan zoeken naar deze twee mannen en troffen ze kort daarna aan in de buurt. Al snel werd er een link gelegd van deze mannen naar de eerder aangehouden verdachte. Daarom zijn ook deze mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op dit moment heeft de politie twee woninginbraken die te linken zijn aan deze drie personen. Het is heel goed mogelijk dat er nog meer (poging) inbraken geweest zijn in deze periode. Agenten zijn de volgende dag de wijk in gegaan en hebben een buurtonderzoek gedaan. Echter hebben zij niet iedereen kunnen bereiken. Waarschijnlijk omdat er veel mensen met vakantie zijn.

De politie vraagt om nog een keer extra de planten water te gaan geven bij je vakantieadres of de post op te halen. Het kan maar zo zijn dat er ongewenst bezoek is geweest. Mocht dat het geval zijn, bel dan direct de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.