Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 januari 2020, 4:44

Bewoners flat in Wageningen door politie uit woning gehaald vanwege autobrand

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:09 uur

WAGENINGEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 17 januari zijn bewoners van een flat in Wageningen aan een ramp ontsnapt. Bij een flat aan de Pomona brandde omstreeks 03:00 uur meerdere voertuigen uit.

De vlammen sloegen richting de deur van de bergingen onder de flat en de galerij. Woningen kwamen vol rook te staan. De bewoners werden door de politie uit hun woningen gehaald.
Sommige bewoners werden met de sirene uit hun slaap gehaald.

De brand is begonnen bij een bestelwagen die in een parkeervak stond. Door de brand is het voertuig naar voren gereden, en tegen een andere auto tot stilstand gekomen. Vervolgens sloegen de vlammen over op andere auto’s. In ieder geval raakten 3 voertuigen behoorlijk beschadigd.

De vlammen sloegen over naar de deur van de bergingen onder de flat en de galerij. Door adequaat handelen van de brandweer werd voorkomen dat de brand zich verder uit kon breiden.
De rookontwikkeling was behoorlijk heftig. Mensen werden gesommeerd door de politie binnen te blijven een aantal van de bewoners van de 1e verdiepingen werden uit voorzorg uit de flat gehaald. Dit lukt uiteindelijk pas na gebruik van de politie sirene.

Brandstichting

Er wordt rekening gehouden met brandstichting. De politie heeft een plaats delict gemaakt. De forensisch opsporing zal verder onderzoek doen naar de toedracht van de brand.

Twee dagen eerder brandde op een parkeerplaats aan de Kees Mulderweg ook al een bestelwagen uit. Daar bleef het beperkt tot één voertuig.

Zie ook:

112 Wageningen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Wageningen lees je in onze categorie 112 Nieuws Wageningen. Alle 112 alarmeringen uit Wageningen kan je live volgen via 112 meldingen Wageningen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.