Redactie 112 0 reactie(s) wo 05 februari 2020, 23:16

Weinig animo voor ‘Boef in de wijk’ in Wageningen

Laatste update: 1 jaar geleden

WAGENINGEN – Dinsdagavond vond in de Tarthorst in Wageningen ‘Boef in de wijk’ plaats. Hiermee wilde politie een inzicht geven, het herkennen van verdachte situaties. De politie had samen met de gemeente een aantal casussen bedacht. Op zich een heel leuk en goed idee maar helaas waren te weinig mensen op de hoogte van wat er speelde. De opkomst was dan ook erg laag.

Besloten werd om 2 casussen te spelen. Twee personen gedroegen zich verdacht rondom geparkeerde auto’s. Deze werden goed geobserveerd door de kinderen die er waren. Een van de kinderen was wel erg gedreven, en wilde de verdachten direct aanspreken. Een politie agent heeft toen uitgelegd hoe verder te handelen. Een politie voertuig werd ter plaatse gestuurd. Zijn konden 1 verdachte boeien en afvoeren.

De 2e casus betrof een autodiefstal op de parkeerplaats van de Jumbo. Twee verdachten braken de auto open, en gingen er met het voertuig vandoor. Een van de kinderen kon goed beschrijven hoe de verdachten er uit zagen. Tevens wist hij het merk en het type van het voertuig door te geven. Hierdoor kon de politie de achtervolging inzetten. De auto werd tot stoppen gedwongen, en door middel van een uitpraat procedure werden beide verdachten aangehouden.

De politie heeft hun gezicht laten zien in de Tarthorst. De wijk agenten ging met zo’n 50 mensen in gesprek. Op dat vlak was het voor beide partijen alsnog een vruchtbare avond. Het is te hopen dat er volgende keer meer animo is voor “Boef in de wijk”

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.