Redactie algemeen 0 reactie(s) do 12 maart 2020, 18:47

Proef met uitzetten verkeerslichten in Bennekom

Laatste update: 1 jaar geleden

BENNEKOM – Op dit moment werkt de gemeente Ede aan de doorfietsroute Ede-Wageningen. We maken verschillende kruispunten veiliger en fietsers krijgen meer voorrang. Dat geldt ook voor het kruispunt Edeseweg – Molenstraat – Strooijweg in Bennekom. De gemeente onderzoekt nu of het kruispunt prettiger gemaakt kan worden voor fietsers, door de verkeerslichten uit te zetten. Daarnaast verwacht de gemeente dat het verkeer hierdoor beter kan doorrijden.

Verkeerslichten uit

De proef duurt tot 29 maart. In die periode staan de verkeerslichten overdag uit. Om de proef veilig te laten verlopen, zijn de lijnen op de weg opnieuw geschilderd. Zo zijn de voorrangsregels duidelijk. Bij de verkeerslichten zijn informatieborden geplaatst met daarop een korte uitleg over waarom ze uit zijn.

Situatie in de gaten houden

Samen met experts op het gebied van verkeer houdt gemeente Ede de situatie in de gaten. Dit gebeurt aan de hand van camerabeelden. Ook zijn er op verschillende tijdstippen medewerkers op het kruispunt aanwezig. Als blijkt dat verkeer inderdaad beter door kan rijden en dat het kruispunt nog steeds veilig is, kijkt men naar een nieuw kruispuntontwerp waarbij de verkeerslichten weg kunnen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.