Redactie 112 0 reactie(s) za 24 oktober 2020, 15:45

Bestelbus klemgereden na achtervolging op hoge snelheid door woonwijk Wageningen

WAGENINGEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 oktober, in de vroege uurtjes, kwam de melding binnen dat er mogelijk werd ingebroken in een bedrijfspand in Wageningen. Toen agenten daar aan kwamen, waren de vogels al gevlogen.

De politie zag vervolgens in de omgeving een bestelbus met hoge snelheid rijden. Hier zijn ze achteraan gegaan, we konden deze maar net bijhouden, door de woonwijk. Op een gegeven moment kwam het busje de agenten tegemoet. De agenten parkeerden de politieauto midden op straat stil, zodat het busje er niet langs kon. Vlak voor de agenten probeerde hij via het trottoir te ontsnappen. Met een snelle stuurbeweging konden de agenten het busje raken waardoor deze niet verder kon rijden.

De bestuurder trapte het gaspedaal in, op het moment dat een agent voor de auto langs rende. De wagen kon niet naar voren omdat deze vast zat tegen de politiewagen. Een andere agent kon erger voorkomen door de bestuurder zijn deur open te laten maken. Hierop kon de bestuurder worden aangehouden.

Of deze bestuurder iets te maken had met de inbraak, moet nog blijken uit onderzoek. Hij wordt in ieder geval verdacht van poging doodslag, rijden onder invloed van drugs, rijden zonder rijbewijs en enkele andere feiten die vanwege het lopende onderzoek niet genoemd kunnen worden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons