Logo 112Wageningen

Redactie 112 0 reactie(s) di 29 juni 2021, 2:11

Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc, geen bankpas met pincode opsturen!

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:39 uur

NEDERLAND – Er is weer een nieuwe oplichtingstruc. Er zijn heel mooie, echt lijkende, brieven, van banken in omloop. Daar zit een nieuwe bankpas bij met pincode. Alles klopt behalve het rekeningnummer.

Het verzoek wordt gedaan om de oude bankpas op te sturen inclusief pincode. Uiteraard klopt dit niet, want banken vragen nooit om een pincode. Bij goed verder lezen vielen er wat andere dingen op naast het verkeerde rekeningnummer. Andere lay-out, geen heldere inkt, ander telefoonnummer en de nieuwe valse bankpas is onder andere te herkennen aan de gestanste letters in plaats van er op geprint.

Voorkomen is beter dan genezen! Mocht u toch slachtoffer zijn geworden? Dan kan u via internet aangifte doen of een afspraak maken!

Update

Na contact met de bank blijkt dat het hier niet om oplichting ging. Daarom hebben we de foto van de brief eraf gehaald. Desondanks blijven we jullie oproepen alert te zijn en als je ook maar een beetje twijfelt of iets klopt: bel zelf met je bank!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Wageningen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.