Redactie overig 0 reactie(s) ma 28 maart 2022, 15:17

Politie in Bennekom geeft voorlichting over digitale veiligheid en ondermijning

BENNEKOM – Maandagmiddag 28 maart geeft de politie aan de Dorpsstraat in Bennekom voorlichting aan burgers.

Van 28 tot en met 31 maart organiseren de gemeente Ede en de politie de Week van de Digitale Veiligheid. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor verschillende vormen van online criminaliteit en vindt ook de huldiging plaats van de winnaars van de Hackshield campagne.

Digitale criminaliteit komt in steeds meer verschillende vormen voor in het dagelijks leven. Criminelen gaan steeds slimmer te werk en verleggen hun werkterrein van de fysieke wereld naar internet. Om mensen te informeren over online gevaren staat de staat de politie met de KOS-bus (Kantoor Op Straat bus) op verschillende plekken in Ede en omliggende dorpen. Bij deze bus kunt u het gesprek aangaan over uw digitale veiligheid en informatie krijgen over hoe u uw eigen digitale veiligheid kan verbeteren. Voor burgemeester René Verhulst is dit een belangrijk thema.

“Deze criminelen richten zich op doelgroepen die het meest kwetsbaar zijn, zoals ouderen. Een week zoals deze is belangrijk om de inwoners van Ede scherp te houden op dit soort activiteiten zodat de slagingskansen tot een minimum beperkt blijven.”

Dick van de Lustgraaf en Cemal Al, teamchefs van politieteam Ede benadrukken hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd geïnformeerd te worden over de online gevaren.

“Zoals de cijfers van het CBS laten zien blijkt dat bijna 2,5 miljoen Nederlanders van 15 jaar en ouder het afgelopen jaar slachtoffer zijn geworden van onder andere online oplichting. Denk hierbij aan phishing, hacking, aankoopfraude en cyberpesten. Samen met de gemeente spannen we ons in om burgers al op jonge leeftijd te betrekken bij wat de gevaren zijn van digitale criminaliteit. De Hackshield- campagne is daar een mooi voorbeeld van.”

Hackshield huldiging
De drie winnaars van de Veilig Online campagne Hackshield worden gehuldigd. De deelnemers hebben de afgelopen maanden de gestreden om de meeste punten te verzamelen met het spel Hackshield. Zij worden hierom officieel gehuldigd tot Cyber Agents van de gemeente Ede. Op donderdag 31 maart reikt burgemeester René Verhulst de prijzen uit aan de winnaars.

Foto’s : AS Media

20220328151551.jpg 20220328151552.jpg 20220328151553.jpg 20220328151554.jpg

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Wageningen

Volg ons

Volg ons